Σε συνέχεια της ενότητας της προηγούμενης βδομάδας και για αφόρμηση για την γιορτή μητέρας η κυρία μας αφηγήθηκε το λαϊκό παραμύθι “Η χελώνα, ο σκαντζόχοιρος, η αράχνη, το μερμήγκι, το τζιτζίκι και η μέλισσα” το οποίο έχει στο αρχείο της κι εσείς μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο.

Μετά την αφήγηση προβληματιστήκαμε λίγο για την συμπεριφορά των ηρώων και αποφασίσαμε να τιμάμε και να αγαπάμε τη μητέρα μας …ΠΑΝΤΑ!
Έτσι γίναμε εργατικές μέλισσες και άρχισε το κόψιμο, το στόλισμα, το γράψιμο αλλά και η παντομίμα και το τραγούδι με τα κλασσικά τραγουδάκια του νηπιαγωγείου που μπορείτε να βρείτε και σε παλιές αναρτήσεις.

Και συνεχίσαμε με ακροστιχίδες … πολλές ακροστιχίδες …όσες και οι μαμάδες μας ώστε να νιώθει ο καθένας μας περήφανος και να νιώθει όμορφα αυτοπαρουσιάζεται ή παρουσιάζει τη μαμά του στην παρέα μας! Και φυσικά στολίζουμε με τα αγαπημένα μας μοτίβα… τώρα πια τα έχουμε κατανοήσει και διαλέγει ο καθένας μας όποιον τρόπο θέλει!

Το παιχνίδι της ξεχασμένης λέξης ενώ ήταν πολύ δύσκολο … εμείς γελάσαμε πολύ, παρά πολύ γιατί έβγαιναν πολύ αστείες φράσεις όταν μπερδεύαμε τις λέξεις ή όταν έλειπε κάποια!

… όπως κι αν έχει μας βοήθησε να γράψουμε όλοι με ελάχιστη βοήθεια λεζάντα στην φωτογραφία μας.

και για το τέλος ένα ακόμα παραμύθι …γιατί όπως όλοι ξέρουν … στο νηπιαγωγείο διαβάζουμε πολλά παραμύθια αλλά δεν τα διαβάζουμε απλά ..!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου .. αυτές που ξέρουν ότι γιορτάζουν και σ’ αυτές που δεν το ξέρουν!