Φλεβάρης-Απόκριες 2020

Ο Φλεβάρης στο Νηπιαγωγείο μας

Όπως κάθε Αποκριά την τελευταία Παρασκευή της ντυνόμαστε με τις αγαπημένες μας στολές και γιορτάζουμε στο σχολείο μας.Έτσι και σήμερα 28 Φλεβάρη 2020 τα παιδιά μας ήρθαν μασκαρεμένα και κλείσαμε διασκεδάζοντας την ωραία αυτή περίοδο. Χορέψαμε, διασκεδάσαμε και απολαύσαμε τα ωραία εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς μας.Και του χρόνου!

Το έθιμο του λίκνου της αφθονίας μας παρουσίασε με ωραίο και παραστατικό τρόπο φέρνοντας διάφορα αγαθά και προϊόντα της γης και των ανθρώπων  η κ.Βίκυ Δρυμούρα, σήμερα Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020.

<<Αχ καλό μου λίκνο, μεγάλωσε πολύ

να γίνεις τώρα όμορφο και πλουμιστό πουλί

και γέμισε το σπίτι μας,

παιδιά, χαρά, φλουριά καλή χρονιά να έχουμε

μα και πολλή σοδειά!>>

 

Σε μια ξεχωριστή κοινή αποκριάτικη δράση συμμετείχαμε σήμερα Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020 με δύο άλλα Νηπιαγωγεία του νομού μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου και το 1ο Νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου. Φορέσαμε τα αποκριάτικα καπέλα μας και ξεκινήσαμε από το σχολείο μας με το άρμα μας  και το λάβαρό μας.Φτάσαμε στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου όπου ήταν το σημείο συνάντησης με τα άλλα Νηπιαγωγεία. Γνωριστήκαμε μέσα σε μια φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, χορέψαμε  σε αποκριάτικους ρυθμούς και κεραστήκαμε χυμό από το κατάστημα του Κήπου.Ευχαριστούμε τις κυρίες των Νηπιαγωγείων, τις φοιτήτριες του Δ’ έτους του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς η ωραία αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πρακτικών ασκήσεών τους με επόπτρια καθηγήτρια την  κ.Μ.Αμπαρτζάκη  και όλα τα παιδιά.

Και του χρόνου!

        

Οι Απόκριες και φέτος δίνουν χαρά και ζωντάνια στο Νηπιαγωγείο μας.Μάσκες, ομαδικά έργα ζωγραφικής με αποκριάτικο θέμα, συζητήσεις για στολές, παρέλαση, άρματα και λάβαρα, καρναβάλι και διάφορες εκδηλώσεις εντός σχολείου αλλά και εκτός καθώς το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που ζει τις Απόκριες σε όλο τους το μεγαλείο και με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Αφήστε μια απάντηση