Καλοκαίρι 2020

Έφτασε στο τέλος και αυτή η σχολική χρονιά. Συγκινημένοι δώσαμε στους μαθητές μας τις τσάντες τους με τα αναμνηστικά και τους φακέλους τους. Μέσα στις τσάντες όμως δεν χωράνε οι αγκαλιές, τα χάδια , τα παραπονάκια, όσα είπαμε και όσα δεν είπαμε αλλά νιώσαμε  στην “παρέα μας’! Αυτά  είναι ο θησαυρός μας και τον κρατάμε μέσα στην καρδιά μας…

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τον σύλλογό τους για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ευχόμαστε σε όλους τους αγαπημένους μαθητές μας  να έχουν καλά  ταξίδια στις καινούργιες θάλασσες της ζωής τους.

“Τα πρώτα μου χρόνια τ’αξέχαστα 

τα’ζησα κοντά στ’ακρογιάλι

στη θάλασσα εκεί την ρηχή και την ήμερη

στη θάλασσα εκεί τη πλατιά, τη μεγάλη

Κωστής Παλαμάς 

Κ   α   λ   ό        Κ   α   λ   ο   κ   α   ί   ρ   ι 

    

 

 

 

  

 

 

Soil STEAM eTwinning 2019-20 the end

 

Το 3ο έργο eTwinning που συμμετείχε το Νηπιαγωγείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 με τίτλο «Soil STEAM» μαζί με 3 σχολεία της Ελλάδας, 2 της Τουρκίας . 

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, το έδαφος, τη διάβρωση και την αναδάσωση αποκτώντας ταυτόχρονα περιβαλλοντική συνείδηση. Η καλλιέργεια των παιδιών στην αγάπη για τη φύση θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν ένα τρόπο ζωής συνδεδεμένο με αυτή στη ζωής τους. Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες απέκτησαν γνώσεις, αναζήτησαν πληροφορίες, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, έκαναν πειράματα και έμαθαν πως η φύση είναι απαραίτητη για τη ζωή των ανθρώπων και τον πλανήτη μας και προβληματίστηκαν ώστε να αναζητήσουν λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Τέτοιου σκοπού και περιεχομένου έργο ήταν το Soil STEAM στο οποίο ασχοληθήκαμε με το έδαφος σαν άβιο αντικείμενο αλλά και το έμβιο περιβάλλον του (οργανισμοί, φυτά). 

Παρουσίαση του έργου σε video  ακολουθεί.Πατήστε την εικόνα!

Το σκιάχτρο μας φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παρουσίαση των σκιάχτρων που κατασκεύασαν τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων του έργου:

https://prezi.com/view/NkYM8XxsaNlQfqsWh7BP/

Το συνεργατικό μας τραγούδι με τους ήρωες της συνεργατικής ιστορίας:    https://youtu.be/su4CnyeNq-4

Τα παιδιά αξιολογούν το πρόγραμμα απαντώντας σε σχετικό ημερολόγιο αλλά και δημιουργώντας ιστόγραμμα με συνεργατική ζωγραφική.

Συμμετέχουμε στη συγγραφή της συνεργατικής ιστορίας του έργου.

Μαθηματικές δραστηριότητες

Επικοινωνία συνεργατών

“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” eTwinning 2019-20 Ιούνιος

Το eTwinning  έργο “Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” , στο οποίο συμμετέχουν 20 σχολεία της Ελλάδας από την Κρήτη ως τη Μακεδονία, μας έδωσε συνεργατικά και πρωτότυπα έργα, τα παιδιά απέκτησαν μέσα από τις δραστηριότητες εικαστικές εμπειρίες, καλλιέργησαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες συμμετέχοντας και δημιουργώντας με φαντασία και εκφραστικότητα. Το έργο κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου έως το τέλος Μαΐου 2020 συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε εξ’αποστάσεως στα σπίτια των παιδιών τα οποία με την ακούραστη βοήθεια των γονέων τους παρήγαγαν συνεργατικά έργα μέσω των ΤΠΕ , δημιουργίες μοναδικές στηρίζοντας το έργο και τον εικαστικό χαρακτήρα του.“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων” φέρνοντας 10 από τους μεγαλύτερους ζωγράφους στο Νηπιαγωγείο και στα σπίτια των παιδιών καλλιέργησε τον αισθητικό γραμματισμό εκπαιδευτικών, παιδιών και γονέων. 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε πλήρως στο έργο με τα 2 τμήματά του και όλους/ες  τους/τις εκπαιδευτικούς μας. Ευχαριστούμε παιδιά, γονείς και συναδέλφους για αυτό το πανέμορφο ταξίδι τέχνης και δημιουργίας.

Το ακόλουθο thninglink περιέχει τα videos και όχι μόνο με τα έργα των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας για τους 10 ζωγράφους του έργου:

Με μεγάλη περηφάνια πήραμε τα αναμνηστικά μας διπλώματα.

 

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου!Συμμετέχουμε στην “Ατέλειωτη ιστορία ή Ιστορία δίχως τέλος ” του 8ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης δίνοντας το δικό μας τέλος.Ευχαριστούμε, φίλοι μας!

Ξεφυλλίστε την Ατέλειωτη ιστορία ή Ιστορία δίχως τέλος πατώντας στην εικόνα:

Διαβάσουμε τη συνεργατική ιστορία του έργου να της δώσουμε το δικό μας τέλος. Θαυμάσαμε τα έργα φίλων μας και ταξιδέψαμε στα μέρη τους.Στέλνουμε μία μαντινάδα:
“Στων χρωμάτων την παλέτα τα χρώματα δεν μένουν σκέτα
στων ζωγράφων την παρέα επεράσαμε ωραία!”
Ξεφυλλίστε τη συνεργατική ιστορία του έργου μας πατώντας στην εικόνα:
Η συνεργατική σχεδιοθήκη με τα έργα 20 Νηπιαγωγείων,φτιαγμένη  με μεράκι παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων. Πατώντας πάνω στην εικόνα ξεφυλλίστέ την: 
Οι φάκελοι μας του προγράμματος έτοιμοι!
Το έργο έφτασε στη φάση αξιολόγησης του από όλους, εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.
Τα παιδιά αξιολόγησαν το πρόγραμμα.
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνεργατών του έργου φαίνεται στο παρακάτω συννεφόλεξο
Η αξιολόγηση του έργου από τους γονείς φαίνεται στο παρακάτω συννεφόλεξο

Το eTwinning έργο μας ,“Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων”, μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη σχεδιοθήκη, ένα συνεργατικό προϊόν που δημιουργήθηκε με τη φαντασία και το μεράκι των παιδιών και των εκπαιδευτικών των 20 σχολείων που συμμετέχουμε. Η σχεδιοθήκη με το μπλοκ ζωγραφικής και τα δώρα της Πινελούδας οργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο μας και ταξίδεψε σε όλα τα σχολεία του έργου από την Κρήτη ως τη Μακεδονία μας.Σε μας έφτασε όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και για αυτό δώσαμε το μπλοκ σε έναν μαθητή μας για να συμπληρώσει με την τέχνη του τη δική μας συμμετοχή. Δεν γνωρίζαμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία αλλά άνοιξαν και με πολλή χαρά, ξεφυλλίσαμε το μπλοκ της σχεδιοθήκης θαυμάζοντας τα έργα των φίλων μας. Ζωγραφίσαμε με πολλή διάθεση, ετοιμάσαμε τη συσκευασία της για να πάει στον επόμενο και τελευταίο προορισμό της, το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.Ευχαριστούμε, Πινελούδα!

 

Οι τελικές παρουσιάσεις των 20 συνεργαζόμενων σχολείων του έργου μας

Επιστροφή στο σχολείο Ιούνιος 2020

Η περίοδος του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ τελείωσε και το αγαπημένο μας σχολείο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής με αλλαγές στη διαρύθμιση των τάξεων του για να υποδεχτεί τα παιδιά μας άνοιξε.Το σύνθημά μας είναι ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Κρατούμε τις αποστάσεις, πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε το αντισηπτικό.

Με δραστηριότητες παιγνιώδους χαρακτήρα μιλήσαμε για τα μέτρα πρόληψης και την απόσταση ασφαλείας.Ο αγαπημένος μας ήρωας του κουκλοθέατρου, ο Πιπίνος μας, με ζωντάνια και παραστατικότητα μας έδειξε τον κορονοϊό και πώς να τον “πολεμήσουμε”. Σχετικά videos και βιβλία  μας βοήθησαν να επαναλάβουμε ώστε να εμπεδώσουμε τις οδηγίες αλλά και βιωματικές δραστηριότητες με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σε κάθε βήμα μας.

 

Διαβάσαμε το βιβλίο “Το όνομά μου είναι κορονοϊός” και εκφράσαμε το συναίσθημα που νιώθουμε όταν ακούμε το όνομά του.

Τα λόγια-μηνύματα που είπαν τα παιδιά των δύο ομάδων που έρχονται εκ περιτροπής στο Νηπιαγωγείο

Μπορεί να χωριστήκαμε σε 2 υποτμήματα αλλά βρήκαμε ένα τρόπο να επικοινωνούμε! Ο πίνακας της τάξης μας έγινε Πίνακας Επικοινωνίας και εκεί αφήνουμε τα μηνύματά μας .

Το πρώτο τμήμα έγραψε “Σας αγαπάμε” και το δεύτερο “Θέλουμε να σας ξαναδούμε. Πολλά φιλιά και αγκαλιές”