ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι και αν πρέπει να μείνουμε σπίτι …. δε χρειάζονται πολλά για περάσουμε καλά! Ένα καλάθι μία κουβέρτα, φαγητό που δε χρειάζεται μαχαιροπίρουνα και καλή διάθεση… Το σαλόνι ή το μπαλκόνι σας μπορεί να γίνει με την φαντασία σας ένα υπέροχο λιβάδι. Στρώστε την κουβέρτα απλώστε τα καλούδια, συζητήστε και παίξτε.

Προσπαθήστε να φάτε χωρίς χέρια ή μαντέψτε τις γεύσεις με κλειστά μάτια.

Το παιδί μπορεί να ετοιμάσει το καλάθι με τα σερβίτσια και το φαγητό ανάλογα με τα άτομα που θα είναι στο πικνίκ. Κόψτε διάφορα φρούτα σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα παιδιά να τα περάσουν σε ξυλάκι δημιουργώντας πολύχρωμα φρουτόσουβλάκια. Αλμυρά και γλυκά σαντουιτσάκια με γέμιση ταχίνι η μαρμελάδα σπιτική και ότι άλλο αρέσει στα παιδιά και σε σας. Αφήστε τα παιδιά να το τυλίξουν και να τα τοποθετήσουν στο καλάθι σε μερίδες. Προσοχή στο μέτρημα μην αφήσουμε κάποιον νηστικό

Πατήστε για να ακούσετε ένα τραγούδι για την Πρωτομαγιά

Ας φτιάξουμε ένα ωραίο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι φτιαγμένο με τη φαντασία μας που θα το κρεμάσουμε  για καλή τύχη στο μπαλκόνι ή στην πόρτα του σπιτιού μας.

Θα χαρούμε να δούμε τις γευστικές δημιουργίες των παιδιών σας καθως και τα στεφάνια σας σε φωτογραφία στο mail του σχολείου (χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του παιδιού)

mail@3nip-porto-rafti.att.sch.gr