Δράση Φιλαναγνωσίας: “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!”

Το  Ολοήμερο Προαιρετικό τμήμα του Νηπιαγωγείου στις 21 Δεκεμβρίου 2023 συμμετείχε στη δράση του Elniplex με τον τίτλο «Χάρισε ένα βιβλίο-δυνάμωσε το φως!». Το Elniplex και πολυάριθμα βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα, έκαναν πράξη μια ιδέα: Καθιέρωσαν την 21η Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, ως ημέρα ανταλλαγής βιβλίων! Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης που υλοποιεί το σχολείο με θέμα τη Φιλαναγνωσία, κάναμε δωρεά στη δομή του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος παραμύθια, τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες έφεραν από το σπίτι τους με πολλή χαρά για τον σκοπό αυτό.

elniplex 1

Επίσης, στείλαμε πρόσκληση στον κύριο Γιάννη, βιβλιοπώλη της πόλης μας, να επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και να μας μιλήσει για το επάγγελμά του. Περιμένουμε με ανυπομονησία να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας!

elniplex 2

Πολλά μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση!

Πηγή: https://www.elniplex.com/%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82/

 

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Twinning

etwinning logo 656x369

Το 1ο Πρωινό Υποχρεωτικό τμήμα του Νηπιαγωγείου υλοποίησε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Twinning με τον τίτλο «Recyclable Christmas». Γίναμε μέρος της «κοινότητας για τα σχολεία στην Ευρώπη» συμμετέχοντας σε συνεργατικό έργο με σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και τη Ρουμανία. Κατασκευάσαμε κάρτες με ανακυκλώσιμα υλικά και στη συνέχεια δημιουργήσαμε ένα όμορφο βιβλίο που το αναρτήσαμε σε padlet στην European School Education Platform και στο περιβάλλον Twinspace. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

Πηγή: https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

 

 

Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Πατρών γίνονται και πάλι καλλιτέχνες με αφορμή τα Χριστούγεννα…

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή 2

Στέλνουν τις ευχές τους στα παιδιά όλου του κόσμου…

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή 1

Και περιμένουν όλο χαρά και ανυπομονησία το 2024!

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή 2024 1Χειροτεχνίες 2024

Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πρωινού Υποχρεωτικού τμήματος συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής για Σχολεία» εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα αποδοχής.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) που φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια, εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Στη φετινή επετειακή χρονιά το μήνυμα της συμπερίληψης είναι διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό:

«Ήλιοι και Αστέρια σε έναν ουρανό!»

Πηγή: https://makeawish.gr/

Αφού παραγγείλαμε τα δικά μας αστέρια, κρατήσαμε το κομμάτι του Αστεριού και  γράψαμε τις θερμότερες ευχές μας για τα παιδιά ευχής στο κομμάτι του Ήλιου. Ύστερα στείλαμε στα παιδιά τους ήλιους με τις ευχές μας μέσω ταχυδρομείου. Πολλά μπράβο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

Make a wish 1                   Make a wish 2

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Aναπηρία – Πρόταση e book

 

Η Ζαχαρούπολη (παραμύθι για την αναπηρία) (ebook & audiobook)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προτείνεται για ανάγνωση το παραμύθι “Η Ζαχαρούπολη” από την ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.