preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Σεπ 21 27

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τηλ.: 2109618992

Mail: mail@3gymglyfad.att.sch.gr

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

 

Οι φετινές συνθήκες λειτουργίας της σχολικής μονάδας,για λόγους προστασίας από την COVID19, μας στερούν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε συνάντηση δια ζώσης. Σας ενημερώνουμε για τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου:

Η ώρα έναρξης των μαθημάτων είναι 8:15π.μ.. Κάθε Τετάρτη (για τους μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου) και Παρασκευή  (μόνο Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) οι μαθητές σχολάνε στις 13:20 και κάθε Δευτέρα- Τρίτη-Πέμπτη στις 14:00.  Όποιος μαθητής αργήσει το πρωί (μέχρι 10 λεπτά) πρέπει να περάσει από το γραφείο της διεύθυνσης και να παραλάβει χαρτί εισόδου για να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας. Ενημερώνονται οι γονείς για την αργοπορία  και η επαναλαμβανόμενη πρωινή καθυστέρηση δεν μπορεί να γίνεται δεκτή για την είσοδό του μαθητή στην τάξη την πρώτη ώρα. Όποιος μαθητής χρειάζεται να φύγει κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου πρέπει να περάσει από το γραφείο της Δ/νσης. Οι γονείς ενημερώνονται και οι μαθητές αποχωρούν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου τηρείται ακόμα και αν οι μαθητές έχουν κενό σε κάποιο  μάθημα. Συνεπώς οι μαθητές δεν μπορούν να φύγουν από το σχολείο νωρίτερα, ακόμα και αν ο εκπαιδευτικός απουσιάζει.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους σε όλους τους χώρους του σχολείου, εκτός από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το όριο των απουσιών είναι 114 (κάθε ώρα είναι μια απουσία). Δεν υπάρχουν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων ενημερώνουν μέσω email για τον αριθμό των απουσιών. Οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν το σχολείο για οποιαδήποτε απουσία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.25/103373/Δ1/22-6-2018/ΥΠ.Π.Ε.Θ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Για τον μαθητή που θα φέρει τέτοιου τύπου συσκευή και τη χρησιμοποιεί, θα ενημερώνονται οι γονείς του τηλεφωνικά και θα παραδίδεται η συσκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων στους γονείς.

Η εμφάνιση και η ενδυμασία των μαθητών/τριών πρέπει να είναι ευπρεπής και όπως αρμόζει σε κάθε δημόσιο χώρο.

Η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των μαθητών θα γίνεται τηλεφωνικά στο 2109607438 σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στο site του σχολείου.

Τα μαθήματα εξέτασης τον Ιούνιο είναι : Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,  Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αγγλικά. Η εξέταση είναι δίωρη σε όλα τα μαθήματα εκτός  από τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της  Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας που είναι τρίωρη. Σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα εκτός της Μουσικής, Καλλιτεχνικών και της Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές εξετάζονται με μία ωριαία γραπτή δοκιμασία στο α’ τετράμηνο και μία στο δεύτερο. Ειδικά για το μάθημα της Πληροφορικής οι μαθητές εξετάζονται γραπτώς στο α’ τετράμηνο, ενώ στο δεύτερο δεν διενεργείται ωριαία γραπτή δοκιμασία, αλλά ανατίθεται σε κάθε μαθητή η εκπόνηση συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης.

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση