preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Φεβ 19 12

Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εποχική γρίπηΛήψη αρχείου

 

Φεβ 19 06

Στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω και αξιοποιώντας το εποπτικό υλικό που παραλάβαμε από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, φιλοδοξούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σχετικά με το θέμα του Ολοκαυτώματος, την μνήμη του οποίου εορτάζουμε στις 27 Ιανουαρίου. Στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας λειτουργεί σχετική έκθεση με θέμα : «Τα κρυμμένα παιδιά της κατοχής στην Ελλάδα» και η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο του σχολείου μας μέχρι τις 14-02-2019.


 

Ιαν 19 31

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας και ο Σύλλογος των διδασκόντων σας καλούν την Πέμπτη 7/2/2019 και ώρα: 12:00-14:00 στο χώρο του Σχολείου προκειμένου να παραλάβετε τους ελέγχους προόδου A’ τετραμήνου των παιδιών σας και να ενημερωθείτε οπωσδήποτε για την επίδοσή τους και τις απουσίες τους.

Ιαν 19 29

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της αργίας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Ιαν 19 22

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 22-01-2019 στους μαθητές της Γ τάξη του σχολείου μας από τον Παναγιώτη (μέλος του ΣΚΕΠ).

Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από τον ομιλητή με αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα προσπάθησε να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Η βιωματική ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης & εξοικείωσης με την Αναπηρία του ΣΚΕΠ.

Ιαν 19 14

Σας ενημερώνουμε ότι ο 79ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Ευκλείδης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στις 9:00 – 12:00 π.μ.  στο κτίριο του Νέου Χημείου (Ναυαρίνου 13α) στην Αθήνα (μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Χαριλάου Τρικούπη).

Καλή επιτυχία!

Ιαν 19 08

Λόγω της χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας που κατέστησε ολισθηρό το οδόστρωμα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και προς αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά .

Ιαν 19 07

Το σχολείο μας συνέδραμε, όπως κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επειδή μάλιστα παρατηρήσαμε ότι το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ήταν το μοναδικό σχολείο που ενίσχυσε με αυτόν τον τρόπο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα θέλαμε να παρακινήσουμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και των υπολοίπων σχολείων του Δήμου μας να στηρίξουν αντίστοιχες δράσεις. Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βοηθούν μόνο τους οικονομικά αδύναμους, αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας που συνεργάζεται για ένα κοινό σκοπό: να ξεφύγει από το εγώ και  κινηθεί προς το εμείς.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Γλυφάδας για τη διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.Λήψη αρχείου

 

Ιαν 19 04
Εξαιρετικά  επιτυχημένη  ήταν  και φέτος η συμμετοχή του  3ου  Γυμνασίου Γλυφάδας στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ».
Συγκεκριμένα πέντε μαθητές του σχολείου μας (περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά) διακρίθηκαν και προκρίθηκαν  στην επόμενη φάση του  διαγωνισμού  «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»  που θα διεξαχθεί στις
19 Ιανουαρίου 2019. Οι επιτυχόντες είναι:
Από την Γ΄ Τάξη:
 • ΔΑΣΑΚΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 • ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΤΣΑΤΣΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
 • ΤΣΙΛΙΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Από την Β΄ Τάξη:
 • ΓΚΕΝΩΣΗ-ΒΑΓΕΝΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
Όπως φαίνεται και η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη διακρίσεις για το σχολείο μας!
Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!
Δεκ 18 22

H  Διευθύντρια  και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας  σας εύχονται  Καλά Χριστούγεννα με υγεία,  ατομική και οικογενειακή ευτυχία, γαλήνη, επιμονή, υπομονή και αισιοδοξία. Ευτυχισμένο το 2019!

Δεκ 18 17

Στο πλαίσιο του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο (Διακρατικό διετές πρόγραμμα Ελλάδας και Κύπρου 2017-2019) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συνεργασίας του κυπριακού σχολείου Αρχαγγέλου Λακατάμιας από τις 13-16 Δεκεμβρίου 2018. Δεκαπέντε μαθητές του κυπριακού σχολείου φιλοξενήθηκαν από δεκαπέντε μαθητές του σχολείου μας που εκπονούν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

 Την ομάδα της Κύπρου υποδέχθηκαν οι καθηγήτριες Δοκοπούλου Αικ. Και Δεκαρίστου Γ. (υπεύθυνες του προγράμματος) στο αεροδρόμιο. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και περιήγηση σε όλο το παραλιακό μέτωπο Βουλιαγμένης – Βούλας – Γλυφάδας. Το μεσημέρι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τους μαθητές που θα τους φιλοξενούσαν στο σπίτι τους.

Ακολούθησαν τέσσερις υπέροχες μέρες ενημέρωσης, χαράς και συγκίνησης των μαθητών και των καθηγητών. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προγραμμάτων από τις ομάδες των δύο σχολείων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τσάγκλας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας κ. Παπάζογλου και ο γραμματέας της Σχ. Επιτροπής κ. Βουγιουκλής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου κ. Χατζηχαμπής, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, η εκπρόσωπος της Α/θμιας εκπαίδευση Δ’ Αθήνας και υπεύθυνη του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω κα Πετροπούλου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, μαθητές του 3ου Γυμνασίου σχολείου και καθηγητές.

Το Σάββατο οι μαθητές και των δύο σχολείων με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου. Κατόπιν επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Κυριακή ήταν ημέρα της επιστροφής για την κυπριακή αντιπροσωπεία. Η συγκίνηση μαθητών και γονέων μεγάλη και το κλίμα φορτισμένο.

Το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και μοναδική. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη συνεργασίας της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο από 11 έως 14 Απριλίου 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεκ 18 14

Μετά τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκλεγμένοι γονείς συνδρίασαν και συστάθηκε το σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:

 •  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ [Πρόεδρος]
 • ΓΕΩΡΓΑΛΑ – ΛΑΜΠΑΔΙΤΗ ΦΙΛΙΩ [Αντιπρόεδρος]
 • ΚΟΡΑΗ – ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ ΜΑΤΙΝΑ [Γενικός Γραμματέας]
 •  ΓΕΩΡΓΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ [Ταμίας]
 • ΣΤΕΦΑΝΙΔΑΚΗ – ΓΑΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ [Μέλος]
 • ΝΤΑΛΑΡΗ – ΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ [Μέλος]
 • ΓΑΪΤΑΝΗ – ΑΦΣΑΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ [Μέλος]
 • ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ – ΡΟΓΚΑΚΟΥ ΖΑΜΠΙΑ (ΜΠΕΤΥ) [Αναπληρωματικό Μέλος]
 • ΒΙΓΚΛΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ [Αναπληρωματικό Μέλος]

Στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ εκλέχθηκαν οι:

 • ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ [Τακτικός Εκπρόσωπος]
 • ΓΕΩΡΓΑΛΑ – ΛΑΜΠΑΔΙΤΗ ΦΙΛΙΩ [Αναπληρωτής Εκπρόσωπος]

Στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ εκλέχθηκαν οι:

 • ΓΕΩΡΓΑΛΑ – ΛΑΜΠΑΔΙΤΗ ΦΙΛΙΩ [Εκπρόσωπος]
 •  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ [Εκπρόσωπος]
 •  ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ – ΡΟΓΚΑΚΟΥ ΖΑΜΠΙΑ (ΜΠΕΤΥ) [Εκπρόσωπος]
 • ΝΤΑΛΑΡΗ – ΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ [Αναπληρωτής Εκπρόσωπος]
 •  ΚΟΡΑΗ – ΣΙΑΠΑΤΟΡΗ ΜΑΤΙΝΑ [Αναπληρωτής Εκπρόσωπος]
 • ΓΑΪΤΑΝΗ – ΑΦΣΑΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ [Αναπληρωτής Εκπρόσωπος]

Email Επικοινωνίας Συλλόγου:  syllogosgoneon3ogymnasio@gmail.com

 

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων