Χριστουγεννιάτικες Σκέψεις!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Τα σπίτια μας στολίζονται, φοράμε όλοι τα γιορτινά μας και  τα πρόσωπα όλων χαλαρώνουν  σιγά σιγά από την πίεση της καθημερινότητας. Τα Χριστούγεννα έχουν σίγουρα τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά μέσα στη μουντάδα του χειμώνα.

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι δικές μας  σχολικές εορταστικές δραστηριότητες: φτιάξαμε κάρτες και χριστουγεννιάτικα στολίδια, στολίσαμε και ανάψαμε το δέντρο του χωριού,  τραγουδήσαμε τα κάλαντα, μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αναφερθήκαμε στην ιστορία της γέννησης του Θεανθρώπου και πήραμε τα δωράκια μας από τον δικό μας Αη Βασίλη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιούμε ότι το πνεύμα των ημερών δεν είναι μόνο λαμπερά δέντρα με πολύχρωμα λαμπάκια, τα φώτα και τις μουσικές. Η χαρά των Χριστουγέννων δεν πρέπει να διαρκεί μόνο όσο διαρκεί κι ένα φωτάκι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Αισθανθήκαμε βαθιά ότι τις μέρες αυτές μαζί με τον Υιό του Θεού γεννιέται η ελπίδα του κόσμου, της ζωής μας, το φως που μας οδηγεί από τα σκοτεινά μονοπάτια μας στην ελπίδα και τη χαρά.

Ας ευχηθούμε αυτές οι γιορτές να σημάνουν την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!!!!


 

 

Αφήστε μια απάντηση