Εκδήλωση μνήμης και τιμής των πεσόντων πιλότων της Μεγάλης Χώρας!

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, ημέρα εορτής των Αρχαγγέλων και της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην τοπική κοινότητα της Μεγάλης Χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης πραγματοποίησαν μια εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Επισμηναγού Καραθάνου Κων/νου  και του Υποσμηναγού Αλεξανδράκη Κων/νου, πεσόντων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία  και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου από τον ιερέα του ναού, πατέρα Κοσμά και τον πατέρα Δημήτριο Πατσιαλό, ιερέα της ενορίας Αγ. Δημητρίου Νεάπολης, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Πιο  συγκεκριμένα παρεβρέθησαν : ο αντιδήμαρχος Αγρινίου,  κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χασιώτης Γρηγόριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ.  Κιτσοπάνος Κων/νος, ο ανθυπολοχαγός (ΥΑΔ) κ. Χαραλαμπάκης Κων/νος, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, κ. Τσάτσαλος,  ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Τσούνης Δημ., ο πρώην δήμαρχος της Νεάπολης, κ. Τσαμάκης Παν., ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, κ. Μέρκος Γεώργιος, ο πρώην δ/ντης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, κ. Χαραμής Κων/νος καθώς και η οικογένεια του ήρωα Κων/νου Αλεξανδράκη.

Ο δ/ντης του σχολείου, κ. Πιτταροκοίλης Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο οφειλόμενο χρέος της πατρίδας προς τους ήρωές της και την επιτακτική ανάγκη να καθιερωθούν τέτοιες εκδηλώσεις, ενώ ο θεολόγος κ. Τασολάμπρος Γεώργιος στην ομιλία του εξήρε το ήθος και την ανδρεία των δύο πιλότων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε σιωπηλή πορεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων παρευρισκομένων  προς το σχολείο με ενδιάμεσους σταθμούς τα δύο μνημεία των ηρώων. Εκεί όλοι εναπόθεσαν από  ένα κλαδί δάφνης και ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.  Στο τέλος της εκδήλωσης υπεγράφη το αίτημα του σχολείου, ώστε να δοθεί από την πολιτεία ένα παροπλισμένο αεροπλάνο για έκθεση στη Μεγάλη Χώρα προς τιμή των δύο αεροπόρων.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θερμές ευχαριστίες στους παρακάτω χορηγούς: Ενορία Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, κ. Χασιώτη Γρηγόριο, κ. Κιτσοπάνο Κων/νο, κ. Τασολάμπρο Γεώργιο,  Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δ. Σ. Νεάπολης.


Αφήστε μια απάντηση