Μια μέρα γεμάτη … πολιτισμό!

Την Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 είχαμε μια πολύ γεμάτη ημέρα! Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα από τις συνηθισμένες σχολικές μας εργασίες, αφήσαμε κλειστά τα βιβλία μας και ανοίξαμε… τα μάτια της ψυχής μας, αφού είχαμε τη χαρά να δούμε μια υπέροχη θεατρική παράσταση και να επισκεφθούμε μια έκθεση γλυπτικής.

Πιο συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Πιο  δυνατός από τον Σούπερμαν» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, μια παράσταση που μας ταξίδεψε στον κόσμο των ατόμων με ιδιαίτερες δυνατότητες. Μέσα από το δυνατό κείμενο του συγγραφέα, Ρόι Κιφτ, ήρθαμε σε επαφή με το ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας. Γελάσαμε, προβληματιστήκαμε και  αναρωτηθήκαμε αν ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος για μια κατηγορία ανθρώπων, τους αρτιμελείς, ή αν μέσα σε αυτόν μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί στηρίζοντας ο ένας τον άλλον χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις διεκδικώντας το δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, όπου εκτίθενται τα έργα του Ευάγγελου Τύμπα, ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, ο οποίος έδωσε ζωή με την τέχνη του στον άψυχο γύψο δημιουργώντας καταπληκτικές προτομές. Τα εκθέματα άγγιξαν τις ψυχές μας, αφού ήταν φτιαγμένα με τόσες λεπτομέρειες και έμοιαζαν αληθινά! Υπέροχες δημιουργίες από έναν εξαιρετικό γλύπτη!

Ήταν πραγματικά μια ημέρα μοναδική σε εμπειρίες και ερεθίσματα και μάθαμε τόσα πολλά εκτός σχολικής τάξης!
Αφήστε μια απάντηση