25η Μαρτίου! Μέρα τρανή…διπλή γιορτή!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα, 25η ΜΑΡΤΊΟΥ 2019,  ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η σημαντική στιγμή της ιστορίας μας, η Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.

Η  επίσημη Δοξολογία τελέστηκε από τον ιερέα του ναού, πατέρα Κοσμά, και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημέρα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των μαθητών , οι οποίοι με σεβασμό κρατούσαν τη γαλανόλευκη δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα στον χώρο του ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την τέλεση της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, κο Μπορμπότσιαλο Δημήτριο, ο οποίος μίλησε με παραστατικό αλλά ταυτόχρονα λιτό και διδακτικό ύφος για τα σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Στη συνέχεια, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων , ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.Αφήστε μια απάντηση