«Ένα φρούτο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!»

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 το σχολείο μας σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία μπανανών διοργάνωσε μια παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής.
Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένη διατροφολόγος μίλησε στους μαθητές μας για τη συνεισφορά των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία, την ευεξία καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Η παρουσίαση έγινε πιο ενδιαφέρουσα με την προβολή video. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, εξέφρασαν τις απορίες τους και αντάλλαξαν απόψεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους απόδοσης.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου τα τρόφιμα αυτά είναι ακόμη πιο απαραίτητα και ωφέλιμα, ιδιαίτερα για τα ελληνόπουλα που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.
Στο τέλος της παρουσίασης διανεμήθηκαν δωρεάν μπανάνες στους μαθητές μας, έπειτα από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

Αφήστε μια απάντηση