Οδοιπορικό στη φύση και την ιστορία μας

Στο ένδοξο και ηρωικό Μεσολόγγι βρέθηκαν οι μαθητές των  Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου μας ημέρα Τρίτη, 5/03/2019 με αφορμή την επικείμενη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Αναβίωσαν μνήμες από τη μαρτυρική Έξοδο του Μεσολογγίου που χάραξε την Ευρωπαϊκή Ιστορία και έγινε αφορμή να φιλοτεχνηθούν μοναδικά και απαράμιλλης ομορφιάς έργα τέχνης, τα οποία είχαν την τύχη να θαυμάσουν οι μαθητές μας στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Πρωτεύουσας του Νομού μας!

Εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Φορέα Διαχείρισης  Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, που εδρεύει στο Αιτωλικό και πληροφορήθηκαν το αξιολογότατο έργο που επιτελεί  στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να καταγράψει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας, εστιάζοντας στην προστασία της βιοποικιλότητας  καθώς και στην ανάδειξη αυτής . Οι μαθητές  παρακολούθησαν και θαύμασαν ένας – ένας ξεχωριστά με τηλεσκόπια σπάνια προστατευόμενα πουλιά που επισκέπτονται αυτή την περίοδο τη λιμνοθάλασσα.

Δείχνοντας απόλυτο σεβασμό και άψογη συνεργασία οι μαθητές μας δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των υπαλλήλων εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας, ενώ ταυτόχρονα αφυπνίστηκαν ιστορικά και περιβαλλοντικά! Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!Αφήστε μια απάντηση