Εθισμός στο Διαδίκτυο

Την Τετάρτη, 20/2/2019 οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν την εκδήλωση με Θέμα «Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, υπό την καθοδήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και βιωματικά μέσα από τη συμμετοχή τους σε επιδαπέδιο παιχνίδι, με τη χρήση ζαριού πιονιών και καρτών κλήθηκαν να απαντήσουν σε πιθανές παγίδες των social media. Εν συνεχεία με την καθοδήγηση ψυχολόγου αξιολόγησαν ως σωστές ή λάθος πληθώρα παιδικών αντιδράσεων που τους προβλήθηκαν με βιντεοπροβολέα και τις συναντάνε στην καθημερινότητά τους, έχοντας τη μορφή πάλι παιχνιδιού. Τέλος, ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση, φτιάχνοντας τη δική τους αφίσα ή αφήνοντας το δικό τους μήνυμα στο χαρτί.
Η επίσκεψη στο Αγρίνιο έκλεισε με μια ξενάγηση στο χώρο της Παπαστρατείου Βιβλιοθήκης, όπου είδαν τους χώρους, τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων, τους ανακοινώθηκαν οι δυνατότητες δανεισμού καθώς και συμμετοχής τους σε πληθώρα απογευματινών δημιουργικών δράσεων αναφορικά με το βιβλίο. Για άλλη μια φορά οι μαθητές μας έφυγαν για τα σπίτια τους κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι χρήσιμες εμπειρίες!
<a


Αφήστε μια απάντηση