Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων σε λίγες μέρες τελειώνει. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε με συγκίνηση και ανυπομονησία να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες μέρες.
Σε αυτό το εορταστικό πνεύμα κινήθηκε η τελευταία εβδομάδα μαθημάτων στο σχολείο μας. Αναζητήσαμε τη μαγεία αλλά και τα νοήματα των Χριστουγέννων μέσα από διάφορες δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, στολίσαμε με πολλή αγάπη και φαντασία το δέντρο, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, με ευφάνταστα στολίδια που οι ίδιοι οι μαθητές μας δημιούργησαν και ακούστηκαν από τις μελωδικές φωνές τους τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν μια υπέροχη γιορτή, όπου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου μας, κας Τηλιγάδα Μαριάννας και πλήθος συναισθημάτων πλημμύρισε τις καρδιές μας. Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πρόσφερε δώρα και γλυκίσματα στους μαθητές μας. Πόση χαρά και πόση ικανοποίηση ζωγραφίστηκε στα γελαστά προσωπάκια τους.
Η δημιουργική διάθεση συνεχίστηκε με την κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών και ημερολογίων, που έφτιαξαν οι μαθητές μας μαζί με τους δασκάλους τους.
Όμως Χριστούγεννα δεν είναι μόνο το στολισμένο δέντρο, τα κάλαντα και τα τραγούδια. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, καθώς η παροχή υλικών και συναισθηματικών αγαθών αποτελεί ένα χρήσιμο «μάθημα» για τα παιδιά μας. Έτσι, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, τα οποία τα παιδιά έδωσαν με πολλή αγάπη για να βοηθήσουν ανθρώπους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα τρόφιμα προσφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη Δομή Αστέγων του Δήμου Αγρινίου.
Αυτό είναι άλλωστε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Ας θυμόμαστε ότι τα πιο όμορφα δώρα είναι αυτά που δεν μπορούν να τυλιχθούν: η αγάπη, η φιλία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!






Γ΄ Τάξη

Γ΄ Τάξη

Δ΄ Τάξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *