5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Στις 5 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτ/νίας πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία του νομού μας.
Σήμερα εθελοντές επισκέφθηκαν το σχολείο μας, το οποίο συμμετέχει ενεργά από το σχολικό έτος 2017-18 σε εθελοντικές δράσεις και μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την αξία της προσφοράς και της εθελοντικής εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, μας επισκέφθηκαν η κα Μακρή Ανθούλα, ως υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού, καθώς και οι εθελοντές κα Λαφύρη Αγνή, νοσηλεύτρια, η κα Χρήστου Ντίνα, νοσηλεύτρια, και ο κ. Γιάννης Θέρμος, υπεύθυνος πληροφορικής.
Η κα Μακρή έκανε μια ιστορική αναδρομή στον εθελοντισμό και μας μίλησε διεξοδικά για τους τομείς που δραστηριοποιείται η Ακτίνα Εθελοντισμού αναφερόμενη σε πολιτιστικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπου η συμμετοχή μικρών και μεγάλων είναι μεγάλη.
Στόχος όλων αυτών είναι η αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης και η συνειδητοποίηση ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι πράξη αλληλεγγύης. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο ανθρώπινης, πιο δίκαιης όπου θα κυριαρχεί η αγάπη και η κατανόηση στον συνάνθρωπο.
Οι μικροί μαθητές παρακολουθούσαν με πραγματικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση κατανοώντας την αξία της προσφοράς. Χάρηκαν ιδιαιτέρως με την παρακολούθηση των video, όπου είδαν και δικές τους φωτογραφίες από τις εθελοντικές τους δράσεις.
Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια!

Αφήστε μια απάντηση