Εκπαιδευτική επίσκεψη των Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Αγαπητοί γονείς,

20240201 094021Με αφορμή το γλωσσικό μάθημα και την ενότητα “βιβλία – βιβλιοθήκες” υποδεχθήκαμε τον μήνα Φεβρουάριο με μια επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου. Οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης ευχαριστήθηκαν τόσο την επίσκεψη και τη γνωριμία τους με τη Βιβλιοθήκη του Δήμου μας όσο και τη διαδρομή που κάναμε με τα πόδια – κάτι σπάνιο πια στις μέρες μας.

Στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης (παιδικά βιβλία, βιβλία ενηλίκων, αίθουσα μουσικής) ξεναγηθήκαμε από τη βιβλιοθηκάριο κ. Λίλιαν Βλάχου που ενημέρωσε με πολλή αγάπη και περισσό μεράκι τους μαθητές για τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων, για τη δυναμικότητα της βιβλιοθήκης αλλά και για το πώς μπορούν τα ίδια τα παιδιά να γίνουν μέλη της και να δανείζονται βιβλία που θα ήθελαν να διαβάσουν. Επίσης, μας ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και γονείς – εντελώς δωρεάν.

Τέλος, οι μαθητές παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους για την αξία του βιβλίου και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στην αίθουσα προβολών της Βιβλιοθήκης.

Κατά γενική ομολογία των μαθητών η επίσκεψη αυτή ήταν πολύ ευχάριστη και τους έμαθε πολλά που δε γνώριζαν για το βιβλίο αλλά και για μια υπηρεσία του Δήμου μας που υπηρετεί και προάγει τον πολιτισμό.

Γίνετε μέλη της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης! Είναι μια όμορφη ευκαιρία να φέρετε τα παιδιά κοντά στο βιβλίο και να τους καλλιεργήσετε τη φιλαναγνωσία από την οποία μόνο κέρδος μπορούν να έχουν!

Οι μαθητές μας έμειναν γοητευμένοι από την ξενάγηση και υποσχέθηκαν ότι θα εγγραφούν για να δανείζονται βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με το πρόγραμμα των αφηγήσεων παραμυθιών για παιδιά κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες!

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2024. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση