Μαθήματα για μαθητές Δημοτικού από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ2

Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες των ημερών, μπαίνει η ΕΡΤ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων. Οι μαθητές κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ 2 θα μπορούν να παρακολουθούν κάποια μαθήματα από τη σχολική τους ύλη.

Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αναγκαίες επισημάνσεις για ευκολότερη εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα

Αγαπητοί γονείς,

Προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η εγγραφή των μαθητών στα ηλεκτρονικά μαθήματα του σχολείου μας παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις παρακάτω οδηγίες :

Όπως έχουμε αρκετές φορές τονίσει, πληκτρολογείτε https://eclass.sch.gr/ και κάνετε είσοδο με τους κωδικούς του μαθητή (όνομα χρήστη – κωδικό πρόσβασης). Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αυτόματα αναγνωρίζει ότι ο μαθητής ανήκει στο σχολείο μας και πατάτε Εγγραφή σε μάθημα (επάνω και δεξιά, στο πράσινο κουμπάκι) και παρουσιάζονται τα μαθήματα όλων των τάξεων του σχολείου. Ο μαθητής επιλέγει τα μαθήματα της τάξης του με ένα κλικ στο κουτάκι αριστερά και αμέσως στα δεξιά του κάθε μαθήματος παρουσιάζεται ένα πράσινο τσεκ (ν). Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπήκατε, επάνω και δεξιά στην οθόνη θα πρέπει να βλέπετε το όνομα χρήστη του μαθητή (με αγγλικούς χαρακτήρες). 

Αν δεν το βλέπετε και βλέπετε μόνο την ένδειξη της γλώσσας, ΔΕΝ έχετε κάνει είσοδο και στην ουσία ΔΕΝ έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία. 

Αν δεν καταφέρετε (για τεχνικούς λόγους) να δείτε και να επιλέξετε τα μαθήματα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τον δάσκαλο της τάξης, γιατί έχετε κάνει το βασικό βήμα, την είσοδο δηλαδή στην πλατφόρμα.

Λόγω της ταυτόχρονης εγγραφής χιλιάδων μαθητών πανελλαδικά στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα πρέπει να έχετε υπομονή και να προσπαθείτε πολύ πρωί ή αργά το βράδυ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Η είσοδος πρέπει να γίνει στο https://eclass.sch.gr/ και ΟΧΙ γενικά στο  http://www.sch.gr/

Η εγγραφή των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ημερομηνία η οποία έχει καθοριστεί από το ΥΠΑΙΘ.

Για την έναρξη των μαθημάτων θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση των γονέων για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω της νέας απόφασης του ΥΠΑΙΘ για χρονική επέκταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου της κ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιείται η διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια αναγκαιότητα λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία και την αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Υφυπουργού η διαδικασία περιλαμβάνει την υποχρέωση των γονέων να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να προβούν σε δημιουργία μαθητικού λογαριασμού.

Προκειμένου όμως να αποφευχθεί μια τεράστια ταλαιπωρία των γονέων λόγω της ταυτόχρονης μαζικής εισόδου χιλιάδων γονέων στην πλατφόρμα αλλά και λόγω των περιορισμένων τεχνικών γνώσεων επί του θέματος μερίδας γονέων το σχολείο αποφάσισε :

Τη δημιουργία λογαριασμών από το σχολείο για όλους τους μαθητές του και την κοινοποίηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο e-mail που μας έχετε δηλώσει) των ονομάτων χρήστη (user name) καθώς και των κωδικών πρόσβασης (Password).

Ήδη το σχολείο έχει δημιουργήσει λογαριασμούς για όλους τους μαθητές του και εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε για το θέμα αυτό.

Οι λογαριασμοί αυτοί θα ενεργοποιηθούν με τη συναίνεσή σας. Όποιος δε συναινεί στην περιγραφόμενη διαδικασία καλείται μέχρι την Τρίτη 24/3/2020 και ώρα 12:00 με e-mail (36dimperisteriou@gmail.com) να μας ενημερώσει σχετικά. Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας το σχολείο θεωρεί ότι ΣΥΝΑΙΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Με την είσοδο των μαθητών στη σχετική πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα από μέρους σας για αλλαγή του Password, ώστε κανείς άλλος πλην των κηδεμόνων τους να μην έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω του τεράστιου φόρτου του δικτύου η διαδικασία για τις λοιπές προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι πολύ χρονοβόρα. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την, κατά το δυνατόν, συντομότερη υλοποίησή τους.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί έχοντας από το σχολείο μόνο το όνομα χρήστη «προσκαλούν» τον/τη μαθητή/μαθήτρια με ηλεκτρονικό μήνυμα να εγγραφεί στην «εικονική τάξη». Η εκπαίδευση αυτή είναι ασύγχρονη και αφορά κυρίως τη διατήρηση της επαφής δασκάλων και μαθητών και θα περιλαμβάνει έντυπα, επαναληπτικές ασκήσεις κλπ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της ΚΥΑ για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

Αγαπητοί γονείς,

Σε εκτέλεση σχετικής εντολής της πολιτικής ηγεσίας για ενημέρωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί) με κάθε πρόσφορο τρόπο (άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου  και αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εν λόγω οδηγίας στους γονείς) έχοντας ως στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 σας κοινοποιούμε σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι για λόγους αποφυγής διάδοσης της νόσου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση για τη δυνατότητα λήψης βεβαιώσεων φοίτησης μαθητών του σχολείου μας

Σύμφωνα με την έως τώρα (11/3/2020) ενημέρωση που έχουμε από τους Προϊσταμένους μας το σχολείο (για τις ημέρες που δε γίνονται μαθήματα) θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σας παρέχει έγγραφα (βεβαιώσεις) φοίτησης και οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο φοίτησης του/των παιδιού/ών σας στο σχολείο προκειμένου με τη σειρά σας να τύχετε των αδειών από την εργασία σας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών.
Για τον λόγο αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο με τους ακόλουθους τρόπους :
1) Κατά προτεραιότητα για λόγους αποφυγής διάδοσης του ιού, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (36dimperisteriou@gmail.com όλο το 24ωρο) μέσω του οποίου θα υποβάλετε το αίτημα για τη βεβαίωση η οποία είτε θα σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά (στο mail που μας έχετε δηλώσει ή σε οποιοδήποτε άλλο) με ηλεκτρονική υπογραφή είτε θα σας παραδίδεται με τη φυσική παρουσία σας στο σχολείο.
2) Τηλεφωνικά στο 2105716958 καθημερινά (08:00 – 14:00). Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία σε συνεννόηση πάντοτε με τη Διευθύντρια του σχολείου θα υποβάλετε το αίτημα για τη βεβαίωση  η οποία θα σας αποστέλλεται  με τους ανωτέρω τρόπους (έντυπα ή ηλεκτρονικά).
Από τη διεύθυνση του σχολείου

ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Κλειστό το σχολείο μας από αύριο 11/3 και για 14 ημέρες !

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  βάσει της σημερινής (10/3/2020) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο μας όπως και όλα τα σχολεία της επικράτειας θα παραμείνει κλειστό από αύριο 11/3/2020 και για 14 ημέρες (24/3/2020) με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στον γενικό πληθυσμό.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ειδοποιηθείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας (e-mail) που μας έχετε δηλώσει καθώς και από την Ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/36dimperist/

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα ΔΕ θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σαββάτου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Διαγωνισμός αυτοσχέδιας αποκριάτικης στολής στο σχολείο μας και φέτος !

Αγαπητοί γονείς,

Μια πολύ όμορφη δράση  – θεσμός πια – συνεχίστηκε και φέτος στο σχολείο ! Πολλοί μαθητές μας κατασκεύασαν αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές συμμετέχοντας στον σχετικό διαγωνισμό που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τις πανέμορφες δημιουργίες τους και τη δημιουργική τους φαντασία !

Δείτε φωτογραφίες από τις πρωτότυπες στολές των παιδιών μας !

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας…

Αγαπητοί γονείς,

Και φέτος τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με τις τάξεις Γ’ και Ε’.

Οι μαθητές έφεραν από το σπίτι τα ανάλογα εδέσματα, οι αίθουσες διαμορφώθηκαν κατάλληλα και η όρεξη ήταν μεγάλη.
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των δύο τάξεων που μας στήριξαν στην υλοποίηση του εθίμου.
Και του χρόνου !

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Αγαπητοί γονείς,

Στις 19/2/2020 οι Β΄ Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Οι φίλοι μας τα ειδώλια» και «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα».

Στη σύγχρονη εποχή το μουσείο έχει ως στόχο όχι μόνο να συλλέγει και να διατηρεί την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να ερμηνεύει, να εκπαιδεύει και να ψυχαγωγεί. Έτσι και το σύγχρονο Μουσείο Κυκλαδικής μέσα από μεθόδους βιωματικής μάθησης, δηλαδή εξερεύνησης και παιχνιδιού, κατάφερε να εντυπωσιάσει, να εξάψει το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους εμπνεύσει βοηθώντας τους να αναπτύξουν τη φαντασία τους , τη δημιουργικότητά τους και την ευαισθησία τους απέναντι στην τέχνη και τον πολιτισμό μας.

Επιστρέφοντας στο σχολείο συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τις εντυπώσεις τους και τις σκέψεις τους κι αυτοί με ενθουσιασμό  έγραψαν ή ζωγράφισαν για όσα είδαν και άκουσαν.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

 

Επιμορφωτικές συναντήσεις ΣΕΕ κ. Νικολάου Καρπούζη

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με έγγραφο που έστειλε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαος Καρπούζης καλούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί Π.Ε 70 (δάσκαλοι) των τάξεων του σχολείου μας (ανά τάξη) σε σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία»  ως εξής :

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 οι δάσκαλοι των τάξεων Α΄ – Β΄.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι δάσκαλοι των τάξεων Γ΄ – Δ΄.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 οι δάσκαλοι των τάξεων Ε΄ – ΣΤ΄.

Σε όλες τις ανωτέρω ημερομηνίες οι αντίστοιχες τάξεις δε θα λειτουργήσουν και οι μαθητές δε θα προσέλθουν στο σχολείο για μάθημα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Δ΄ – Ε΄ τάξεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 οι Δ’ και Ε’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου. Η επίσκεψη – δράση προγραμματίστηκε στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος, αφού αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την ανάγνωση και τη βιβλιοφιλία.

Στόχος μας : Οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με έναν χώρο πολιτισμού ανακαλύπτοντας τη βιβλιοθήκη της περιοχής τους από την οποία μπορούν να δανείζονται και να ξαναδανείζονται δωρεάν βιβλία της αρεσκείας τους και να μυηθούν έτσι στην τέχνη του λόγου  και τις απολαύσεις της ανάγνωσης.

Η ξενάγηση στις αίθουσες της βιβλιοθήκης (παιδικά βιβλία, βιβλία ενηλίκων, αίθουσα μουσικής) έγινε από την κ. Λίλιαν Βλάχου. Στο τέλος της ξενάγησης οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βίντεο με θέμα την αξία της ανάγνωσης.

Οι εντυπώσεις των μαθητών θα αναρτηθούν προσεχώς στο Ιστολόγιο με τη μορφή «άρθρων» που συνέταξαν μετά την επίσκεψη.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Εποχική γρίπη – Οδηγίες για τα σχολεία από το Υπουργείο Υγείας

Αγαπητέ γονέα,

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο για την εποχική γρίπη στην οποία αναφέρεται τόσο η συμπτωματολογία όσο και οι τρόποι προφύλαξης και αποτροπής της διάδοσής της στον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εορτή Τριών Ιεραρχών – Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών σε εκτέλεση σχετικής υπουργικής απόφασης το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα). Πιο συγκεκριμένα :

Όλοι οι μαθητές του σχολείου καθώς και ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες της Β΄ περιόδου θα μεταβούν στον Ι.Ν Αγίου Παύλου στο Μπουρνάζι προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεία Λειτουργία που θα τελεστεί. Σε όλα τα τμήματα θα υπάρξει ενημέρωση / συζήτηση με τους μαθητές για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα και γενικότερα στην εκπαίδευση και θα μοιραστεί άρτος σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της κάθε τάξης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κοπή πίτας σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας !

Αγαπητοί γονείς,

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε και φέτος ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Με ενέργειές του προσφέρθηκαν στο σχολείο μας βασιλόπιτες (μία για κάθε τάξη) καθώς και για τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Σε κάθε τάξη ένας μαθητής που κέρδισε «το φλουρί» έλαβε ως δώρο και ένα όμορφο ρολόι, προσφορά και αυτό του Συλλόγου Γονέων.

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε εσάς και τα παιδιά σας !

Σύλλογος Διδασκόντων 36ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Εορτή Αγίου Αντωνίου – Λειτουργία σχολείου

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 το σχολείο μας (όπως και όλα τα σχολεία του Περιστερίου) θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω της εορτής του πολιούχου Αγ. Αντωνίου.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top