Οι μαθητές της Δ΄ τάξης πειραματίζονται… με μείγματα!

Αγαπητοί γονείς

Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης στο Μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος έκαναν πειράματα με μείγματα στο προαύλιο του σχολείου. Μοιράστηκαν υλικά, παρατήρησαν, συμπέραναν, κατέγραψαν, λερώθηκαν. Ήταν και είναι πολύ δημιουργικές ημέρες! Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των μαθητών για την αμέριστη βοήθεια! Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δ΄ τάξη. Κατασκευάσαμε (και) αυτοσχέδια τηλέφωνα!!!

Αγαπητοί γονείς,

20230515 105940Τη Δευτέρα 15-05-2023 με αφορμή το κείμενο για τον Γκράχαμ Μπελ στο βιβλίο της γλώσσας οι μαθητές της Δ΄ τάξης με την παρακίνηση από τον δάσκαλο της τάξης κ. Γιάννη Βεργέτη και τη συνδρομή των γονιών τους κατασκεύασαν αυτοσχέδια τηλέφωνα με δύο πλαστικά ποτήρια και σπάγκο. Άφησαν το μάθημα και βγήκαν στον διάδρομο για ατελείωτα τηλεφωνήματα! Σε συνδυασμό με το ασύρματο δίκτυο που καλύπτει όλους τους χώρους του σχολείου έχουν το καλύτερο πακέτο κινητής τηλεφωνίας. Και φυσικά δωρεάν!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κατασκευή καρτών από την Α΄ τάξη για τη γιορτή της μητέρας

IMG 20230513 184736Κάθε χρόνο η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η Γιορτή της μητέρας. Την Παρασκευή 12/05/2023 οι μαθητές της Α’ Τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Μπενέκου Δήμητρας έφτιαξαν κάρτες γεμάτες ευχές και λόγια αγάπης για τις μανούλες τους. Μαζί με ένα φιλί και μια αγκαλιά είναι αρκετά να κάνουν ευτυχισμένη την πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης γίνονται σπουδαίοι ψηφοθέτες!

Αγαπητοί γονείς,

CamScanner 2023 04 26 10.14 2Μετά την πρώτη τους προσπάθεια στο ψηφιδωτό που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την Τετάρτη 26 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης πέρασαν στο επόμενο επίπεδο ψηφοθεσίας.

Με τη βοήθεια του δασκάλου τους Βεργέτη Γιάννη και την πολύτιμη και καθοριστική καθοδήγηση της αναγνωρισμένης ψηφοθέτριας κας Κεντρωτή Ελευθερίας, δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης, έφτιαξαν πραγματικά ψηφιδωτά!

Καθοριστική ήταν η συμβολή γονέων που εξόπλισαν τα παιδιά με ψηφίδες κάθε είδους (πετρούλες, χαλικάκια, σπασμένα πλακάκια, αχιβάδες και κοχύλια που μάζευαν τα παιδιά τα καλοκαίρια…) και του σχολείου που αγόρασε τα επαγγελματικά υλικά για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Με τη φροντίδα της κυρίας Κεντρωτή αγοράστηκαν ξύλινα τελάρα, κόπηκαν στο κατάλληλο μέγεθος και επεξεργάστηκαν με ειδικό υλικό. Τέλος αγοράστηκε κονίαμα το οποίο στρώθηκε στα τελάρα για να τοποθετηθούν επάνω του οι ψηφίδες.

Τα παιδιά είχαν σκεφτεί εκ των προτέρων το μοτίβο που θα δημιουργούσαν στο ψηφιδωτό τους προκειμένου να τοποθετήσουν γρήγορα τις ψηφίδες στο κονίαμα πριν αυτό στεγνώσει. Συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα λοιπόν δουλεύοντας σε ομάδες των δύο παιδιών δημιούργησαν τα ψηφιδωτά που θα δείτε παρακάτω.

Όταν τελείωσαν τα έργα τους ήταν φανερές στα πρόσωπά τους η ικανοποίηση και η περηφάνια για την επίτευξη του στόχου. Προκάλεσαν όμως και τον θαυμασμό των δασκάλων αλλά και την ικανοποίηση που μόνο εμείς μπορούμε να νιώσουμε όταν δουλεύουμε με άξιους μαθητές!

Όσα προσκόμματα κι όσες δυσκολίες συναντήσουν εκπαιδευτικοί αποφασισμένοι και μία τάξη μαθητών οργανωμένη, πειθαρχημένη, από υποστηρικτικές οικογένειες θα καταφέρουν τον σκοπό τους, να κάνουν το σχολείο χαρούμενο τόπο!

Τα έργα των μαθητών θα περαστούν με ειδικό λούστρο και θα κοσμήσουν τους τοίχους του σχολείου μας.

Δείτε φωτογραφίες από τις δημιουργίες των παιδιών μας!

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!

Αγαπητοί γονείς

NikolasΣας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτότυπη δράση δημιουργικού θεάματος και ψυχαγωγίας με τίτλο «Το Σινεμά Πάει Σχολείο» που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου.

Στα πλαίσια της δράσης οι μικροί μας μαθητές και οι γονείς τους αλλά και όποιοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μια παιδική ταινία στον χώρο του προαυλίου του σχολείου μας. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας, μέσα από μεγάλες και εντυπωσιακές φουσκωτές οθόνες, να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ταινίες, παρέα με συμμαθητές, με φίλους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο σχολείο μας θα προβληθεί η ταινία «Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 20:00 το βράδυ.

Σας περιμένουμε όλους!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εγγραφή μαθητών στο Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

OloimeroΣήμερα 3/5/2023 δόθηκε στους μαθητές που παρακολουθούν φέτος το Ολοήμερο έντυπη αίτηση για φοίτηση σε αυτό για την επόμενο σχολικό έτος 2023 – 2024.  Η εγγραφή και φέτος σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν απαιτεί την προσκόμιση δικαιολογητικών εργασίας ή ανεργίας από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών. Όλες οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όσους γονείς ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για φοίτηση στο Ολοήμερο. Οι αιτήσεις παρακαλούμε να επιστραφούν συμπληρωμένες στο σχολείο έως την Παρασκευή 12/5/2023.

Στην αίτηση υπάρχει και επιλογή ή μη της πρωινής ζώνης (07:00 – 08:00). Παρακαλούμε να συμπληρωθεί ανάλογα για να δούμε αν θα δημιουργηθεί πρωινό τμήμα. Για τη δημιουργία της πρωινής ζώνης απαιτούνται τουλάχιστον επτά μαθητές που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο. Οι μαθητές που θα εγγραφούν στην Πρωινή Ζώνη προσέρχονται στο σχολείο από 7:00 π.μ έως 7:15 π.μ.

Σε κάθε αίτηση θα γραφτούν ΟΛΑ τα παιδιά της οικογένειας που επιθυμούν Ολοήμερο.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί φοίτηση στο Ολοήμερο την επόμενη σχολική χρονιά και δεν έχει αίτηση να τη ζητήσει από το σχολείο. Για διευκόλυνσή σας επισυνάπτεται η σχετική αίτηση.

Αν κάποιος γονέας ενδιαφέρεται για εγγραφή του/των παιδιού/ών του στο διευρυμένο Ολοήμερο (με ώρα λήξης των μαθημάτων στις 17:30 μ.μ) παρακαλούμε να μας ενημερώσει σχετικά στέλνοντας email στο σχολείο με το ονοματεπώνυμο του παιδιού και την τάξη φοίτησης. Για να λειτουργήσει Ολοήμερο ως τις 17:30 μ.μ θα πρέπει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τουλάχιστον δέκα μαθητές.

Αν κάποιος γονέας επιθυμεί, εκ των υστέρων, μετά τη λήξη της προθεσμίας, φοίτηση του παιδιού του στο Ολοήμερο θα πρέπει να καταθέσει στο σχολείο αίτηση η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί από τον κ. Διευθυντή Π.Ε Γ΄ Αθήνας σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δωρεάν Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς 
τομυΣήμερα Παρασκευή 28/04/2023 δόθηκε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ένα έντυπο συναίνεσης γονέων που αφορά στον προγραμματισμό επίσκεψης τη Δευτέρα 08/05/2023 για την υλοποίηση Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει τον έλεγχο σκολίωσης και τον καρδιαναπνευστικό έλεγχο από διεπιστημονική ομάδα του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου & της 1ης ΤΟΜΥ Περιστερίου της 2ης Υ.ΠΕ. Η δράση είναι προαιρετική. Παρακαλούμε τα έντυπα συναίνεσης θα επιστραφούν στο σχολείο από όλους τους μαθητές (με θετικές ή αρνητικές απαντήσεις) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 05/05/2023. Οι γονείς που συναινείτε στη συμμετοχή του παιδιού σας στον προληπτικό έλεγχο, να βάλετε στην τσάντα του παιδιού και το βιβλιάριο εμβολίων του τη Δευτέρα 08/05/2023.
Επισημαίνουμε ότι η δράση θα έχει καθαρά ελεγκτικό χαρακτήρα και απλά θα ειδοποιηθείτε εγγράφως για μελλοντικές ιατρικές ενέργειες αν και όπου χρειάζεται.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Θερμές πασχαλινές Ευχές!!!

Δείτε το στο slideshare.net

Βάψιμο πασχαλινών αβγών από τους μαθητές της Γ΄ τάξης με αφρό ξυρίσματος!

Αγαπητοί γονείς

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΤην Παρασκευή 7/4/2023 οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Χρήστου Χριστόπουλου έβαψαν βρασμένα αυγά με τη βοήθεια του αφρού ξυρίσματος! Τα αυγά τοποθετήθηκαν σε μεγάλη ποσότητα κρέμας ξυρίσματος που είχε «ποτιστεί» με χρώματα και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Μετά από μόλις είκοσι λεπτά μέσα στο μείγμα, τα αυγά, αφού σκουπίστηκαν ελαφρά με χαρτί κουζίνας, βγήκαν πολύχρωμα!

Δείτε σχετικές φωτογραφίες!

Δείτε το στο slideshare.net

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κατασκευή πασχαλινής κάρτας από τους μαθητές της Α΄ τάξης

Οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη βοήθεια και τις οδηγίες της δασκάλας τους κ. Δήμητρας Μπενέκου έφτιαξαν όμορφες πασχαλιάτικες κάρτες για να σας πουν…

Καλή Ανάσταση!

 Καλό Πάσχα με υγεία!

Δείτε τις καρτούλες των παιδιών μας!

Δείτε το στο slideshare.net

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Ο Θησαυρός της Βαγίας”

Αγαπητοί γονείς

θησαυροσ της βαγιαςΤην Πέμπτη 06/04/2023 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου παρακολούθησαν στο θέατρο Αλάμπρα τη θεατρική παράσταση “Ο Θησαυρός της Βαγίας”. Πρόκειται για μια θεατρική μεταφορά του έργου της διάσημης συγγραφέως της παιδικής λογοτεχνίας Ζωρζ Σαρρή με ήρωες μια παρέα παιδιών που περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Αίγινα. Εκεί τους επισκέπτεται μια οικογενειακή φίλη από τη Γαλλία, η οποία δουλεύει ως βοηθός ενός ψυχιάτρου στο Παρίσι. Αποστολή της είναι να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Λέξεις σκόρπιες που προσπαθούν τα παιδιά να ενώσουν για να βγάλουν νόημα. Ώσπου επισκέπτονται στη Βαγία την οικογένεια Χαλδαίου, στο σπίτι της οποίας έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Εκεί μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες. Έτσι αρχίζει η αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που οδηγεί τα παιδιά στις μέρες της γερμανικής κατοχής και σε μια αξέχαστη περιπέτεια…

 

2 Απριλίου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Afisa IBBY 59x42 31jan2023a

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

8Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στην κατάμεστη από γονείς Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και ΣΤ΄ τάξεων παρουσίασαν τη γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Μπενέκου Δήμητρας και Κεντρωτή Ελευθερίας. Στην παρουσίαση της γιορτής βοήθησε και η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης κ. Σούγκρου Κωνσταντίνα που φρόντιζε τα ηχητικά αποσπάσματα και ο γυμναστής κ. Χαρμάνης Σπύρος με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών στους μαθητές των Α΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Η γιορτή περιλάμβανε αναλυτικό χρονικό της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης, απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα, πολύ όμορφα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στους εκπαιδευτικούς που τους στήριξαν σε αυτή τους την προσπάθεια.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

Δείτε το στο slideshare.net

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Παράδοση σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες της Β΄ περιόδου

Αγαπητοί γονείς,

25 SimaiaΣήμερα Παρασκευή 24/03/2023 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου η τελετή παράδοσης της σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες της Β΄ περιόδου από τη διευθύντρια του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικού μηχανήματος ενεργειακής κλάσης Α+++ στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,

inventor neoΤην Πέμπτη 23/03/2023 αγοράστηκε από το σχολείο και τοποθετήθηκε στην αίθουσα της Α΄ τάξης ένα καινούριο κλιματιστικό μηχάνημα ψύξης και θέρμανσης ενεργειακής κλάσης Α+++.

Έτσι πλέον και οι δύο (2) τάξεις μας – Α΄ και ΣΤ΄ – που είχαν προβλήματα θέρμανσης τον χειμώνα και «δροσιάς» το καλοκαίρι δε θα έχουν πλέον κανένα πρόβλημα. Στον προγραμματισμό μας βέβαια είναι να εξοπλίσουμε σταδιακά, με συνετή διαχείριση και την Ε΄ τάξη – που έχει παρόμοια προβλήματα – με σύγχρονης τεχνολογίας μηχάνημα κλιματισμού και αργότερα και στις υπόλοιπες τάξεις.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κακλαμάνο Μιχαήλ, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Περιστερίου και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου για την κάλυψη των εξόδων τοποθέτησης του κλιματιστικού μηχανήματος τόσο στη φετινή όσο και στην περσινή αντίστοιχη τοποθέτηση στην αίθουσα της ΣΤ΄ τάξης.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση