Συμμετοχή του σχολείου μας στον 13ο Διαγωνισμό της ΕΜΕ «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Αγαπητέ γονέα,

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ την 1η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή. Προκειμένου το παιδί σας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η υπογραφή από μέρους σας της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και η παράδοσή της στους δασκάλους των τάξεων έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα (κάποια από τα προηγούμενα θέματα θα διδαχθούν μέσα στην τάξη αλλά λόγω του μεγάλου όγκου των θεμάτων είναι πρακτικά αδύνατο να διδαχθούν όλα) κατεβάζοντας τα θέματα (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) και τις λύσεις (Ε΄και ΣΤ΄ τάξης) όλων των προηγούμενων διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές μας !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας για την «Υγιή στάση του σώματος» σε μαθητές του σχολείου μας !

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 5/2/2019 στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με την 1η ΤΟΜΥ Περιστερίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών μας σε θέματα Αγωγής Υγείας, Επισκέπτες Υγείας της μονάδας πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία σε μαθητές Β΄ – ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με θέμα : «Υγιής στάση του σώματος».

Δείτε ενδεικτικά σχετικές φωτογραφίες !

Γλώσσα Δ΄ τάξης : Οι μαθητές μας έφτιαξαν τα δικά τους κουλουράκια στην τάξη !

Αγαπητοί γονείς,

Με αφορμή την ενότητα 7 του βιβλίου της Γλώσσας της Δ’ Τάξης για την ελιά οι μαθητές μας έφτιαξαν κουλουράκια λαδιού.

Η αίθουσα διαμορφώθηκε σε μεγάλη τραπεζαρία, οι μαθητές έστρωσαν τραπεζομάντιλα και τοποθέτησαν τα υλικά τους. Οι γονείς, που πάντα μας στηρίζουν σε παρόμοιες δράσεις, είχαν εξοπλίσει τα παιδιά με τα απαραίτητα. Έβαλαν τα γάντια τους και άρχισαν να εκτελούν τη συνταγή έχοντας μπροστά τους το βιβλίο (σχετικές εικόνες).

Η εκτέλεση διήρκεσε περίπου 1 ώρα. Ειδοποιήθηκαν οι μητέρες που είχαν προσφερθεί και πήραν τα ταψάκια για τον φούρνο που περίμενε ειδικά εμάς. Εδώ να ευχαριστήσουμε θερμά τις κυρίες Ζέρη, Λάμπρου και Καλτσή. Χωρίς την αρωγή τους θα είχαμε μείνει μόνο στα… ζυμάρια.

Όταν μας έφεραν τα ψημένα κουλουράκια, οι μαθητές δεν… κρατιούνταν! Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους! Όλοι κέρασαν όλους και όσα περίσσεψαν, πήγαν στο σπίτι για κέρασμα στους γονείς!

Δείτε σχετικές φωτογραφίες !

Εμβολιαστικός και οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών μας από κλιμάκιο ιατρών

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κλιμάκιο ιατρών του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου πραγματοποίησε οδοντιατρικό έλεγχο και εμβολιαστικό έλεγχο στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων. Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την τεράστια σημασία της σωστής στοματικής υγιεινής με προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 για τις τάξεις Γ΄. Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, από κλιμάκιο ιατρών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των βιβλιαρίων για εντοπισμό εμβολίων που υπολείπονται.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες από την επίσκεψη του οδοντιατρικού κλιμακίου στο σχολείο μας !

Λειτουργία του σχολείου στις 30 Ιανουαρίου 2019

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 αποτελεί ημέρα αργίας για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την Παρασκευή 1/2/2019 (ημέρα που υπάρχει προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού) θα πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός των μαθητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.

Την ημέρα εκείνη το σχολείο (πρωινό και ολοήμερο) θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση για την εορτή του Αγίου Αντωνίου – Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς                                                                                                                                    

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο μας (όπως και όλα τα σχολεία του Περιστερίου) θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω της εορτής του πολιούχου Αγ. Αντωνίου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Κλειστά τα σχολεία του Περιστερίου την Τρίτη 8/1/2019

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη που δημοσιοποιήθηκε στις 00:30 π.μ όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8/1/2019 λόγω  των έντονων καιρικών φαινομένων.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τους μαθητές μας

Στις 21/12/2018 οι μαθητές μας παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μαζί με τραγούδια χριστουγεννιάτικα στα Αγγλικά. Στο τέλος της γιορτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε γλυκά στα παιδιά και δώρα. Παρευρέθηκε και ο Άγιος Βασίλης αυτοπροσώπως που χάρισε χαρά στους μαθητές μας.

Και του χρόνου !

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας !

 

Θερμές ευχές από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας !

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

με υγεία, πρόοδο και πολλές πολλές χαρές για εσάς και τα παιδιά σας !

Σύλλογος Διδασκόντων 36ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

Δείτε την ηλεκτρονική μας κάρτα κάνοντας κλικ εδώ.

 

Εκκλησιασμός των μαθητών μας ενόψει Χριστουγέννων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 20/12/2018 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου. Όσοι μαθητές επιθυμούν να κοινωνήσουν, παρακαλούμε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Οι μαθητές των Α΄ και ΣΤ΄ τάξεων φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό !

Αγαπητοί γονείς,

Στο πλαίσιο των γιορτινών δραστηριοτήτων, οι τάξεις Α΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας συνεργάστηκαν κι έφτιαξαν με πηλό κεφαλαία και πεζά γράμματα καθώς και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια διακοσμώντας τα με χρυσόσκονη.

Στη συνέχεια οι μαθητές στόλισαν μ’ αυτά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλη τη διαδικασία και στο τέλος καμάρωναν για το δημιούργημά τους !

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την υπέροχη δουλειά των παιδιών μας !

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους !

«Ο παιδικός λόγος » – Σχολική εφημερίδα της Στ΄ τάξης του σχολείου μας !

Εμείς οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης φτιάξαμε τη δική μας εφημερίδα. Προτείναμε θέματα που μας ενδιέφεραν τα επεξεργαστήκαμε ομαδικά και το αποτέλεσμα είναι  «Ο παιδικός λόγος» ! (δικιά μας ιδέα και ο τίτλος)

Αν και μικρή σε ποσότητα ελπίζουμε να βρείτε θέματα που να σας ενδιαφέρουν αλλά και να σας φανούν χρήσιμα. Όπως οι συνταγές και τα βιβλία που προτείνουμε για διάβασμα ή και ιστορικά θέματα.

 

Βράβευση μαθήτριάς μας στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου !

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι  η μαθήτρια της Ε΄ τάξης του σχολείου μας Μαρία Τσετσενέκου  βραβεύτηκε στον 6ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Περιστερίου.

Το έργο της Μαρίας όπως και όλα τα έργα των παιδιών από τα υπόλοιπα σχολεία του Περιστερίου που βραβεύτηκαν έχουν αναρτηθεί σε ειδικά φωτιζόμενες προθήκες  στο πάρκο απέναντι από τον ΟΤΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στη Μαρία από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές της !

Ενημέρωση Γονέων – Παράδοση βαθμολογίας 1ου τριμήνου

Αγαπητοί γονείς

Σας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών καθώς και η παράδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου για τις τάξεις  Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 1:15 μ.μ (στο σχόλασμα).

Επισημαίνουμε ότι η παραμονή των μαθητών στον χώρο του σχολείου μετά τις 13:15 (ώρα ολοκλήρωσης του πρωινού προγράμματος και της ευθύνης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) μπορεί να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων όσον αφορά στην εποπτεία τους.

Το Ολοήμερο την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσει κανονικά.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Ενημέρωση των μαθητών μας για την ανακύκλωση λαμπτήρων !

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 28/11/2018 έγινε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης λαμπτήρων από εκπροσώπους της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ (μετά από σχετική άδεια του ΥΠ.Π.Ε.Θ). Στο τέλος της ενημέρωσης παραχωρήθηκαν δωρεάν στο σχολείο μας κάδοι ανακύκλωσης λαμπτήρων (διαφόρων μεγεθών) από σκληρό χαρτί. Πρόκειται για κάδους που πιθανόν να έχετε δει και σε διάφορα μεγάλα καταστήματα.

Το σχολείο μας θα έχει μόνιμα αυτούς τους κάδους και σας καλεί να συμμετέχετε στη δράση αυτή φέρνοντας λαμπτήρες που δε χρειάζεστε πια, συμβάλλοντας και εσείς, δια του παραδείγματος, στην εκπαίδευση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης και γενικότερα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την ενημέρωση των μαθητών μας !

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top