Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Τα ξύλινα σπαθιά”

Αγαπητοί γονείς

b 36184 or 8290 Patroklos SkafidasΤην Τετάρτη 20/12/2023 οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου παρακολούθησαν στο θέατρο Βρετάνια τη θεατρική παράσταση “Τα ξύλινα σπαθιά” του Παντελή Καλιότσου ένα σημαντικό έργο της Παιδικής Λογοτεχνίας που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο.

Οι μαθητές μας νοερά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Όταν ακόμη οι μνήμες είναι νωπές, ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών, αποφασίζει να αλλάξει τη βιτρίνα του μαγαζιού του και να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά παιχνίδια, με κάθε λογής πολεμικά, γοητεύοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τον δάσκαλο, ξεσηκώνοντάς τα και παρασύροντάς τα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Οι μαθητές, καταστρώνουν σχέδια στα διαλείμματα του σχολείου, για να κατατροπώσουν τον «εχθρό», χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζει η δράση. Τι θα γίνει όμως, όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»;
Ένα βαθιά επίκαιρο αντιπολεμικό έργο, που αναδεικνύει την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ειρήνη και οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν ότι κανένας πόλεμος δεν είναι καλός, ακόμα και αυτός που παίζεται με ξύλινα σπαθιά.
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2023. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση