eTwinning Project – Rocking and Rolling: Outdoor Learning and Play

Τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning “Rocking and Rolling: Outdoor Learning and Play”. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την υπαίθρια μάθηση. Η υπαίθρια μάθηση προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους σε ένα φυσικό περιβάλλον, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Τα παιδιά μπορούν επίσης να μάθουν να συνεργάζονται, να λύνουν προβλήματα και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους σε ένα περιβάλλον που είναι γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες. Η υπαίθρια μάθηση προσφέρει στους/στις μαθητές/τριες την ευκαιρία να μάθουν μέσω της εξερεύνησης και της ανακάλυψης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων. Μπορούν επίσης να μάθουν για τον φυσικό κόσμο και να αναπτύξουν μια αίσθηση περιβαλλοντικής ευθύνης. Στη δράση συμμετέχουν 12 σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Ιδρύτριες του έργου Μαρία Τσαπάρα (2ο Νηπιαγωγείο Περάματος) και Neslin Mindavalli (Akdeniz Ilkokulu Anamur, Τουρκία).

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν

Μετάβαση στο padlet.com

Η παρουσίαση του σχολείου μας

Κατά τη διάρκεια του έργου κάθε σχολείο πρότεινε ένα λογότυπο και στη συνέχεια έγινε διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 533 άτομα.

Κάθε λογότυπο που δημιουργήθηκε από τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων μοναδικό.

Μπορείτε να δείτε όλα τα λογότυπα στην παρακάτω σελίδα.

Create the logo of the project | European School Education Platform (europa.eu)

Είχαμε τη χαρά το λογότυπο που προτάθηκε από το σχολείο μας να επιλεχθεί!!!!

img 20231129 160801 edit 346590710209973

 

Τα σχολεία συνεργάζονται και δημιουργούν ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2024 εμπνευσμένο από δράσεις και παιχνίδια στην αυλή των σχολείων μας (πατήστε πάνω στην εικόνα για να το δείτε!!!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 17 203456

Αντλώντας έμπνευση από ποικίλα υλικά που συναντούν στην αυλή, τα παιδιά όλων των σχολείων καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους, συνεργάζονται και κατασκευάζουν τα γράμματα του τίτλου του έργου μας δημιουργώντας ένα μοναδικό “Nature Themed Logo Letters”.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 17 203827

Οι συνεργατικές μας δράσεις δεν σταματούν εκεί.

Τα παιδιά γίνονται εικαστικοί καλλιτέχνες και δημιουργούν μοναδικά έργα τέχνη με φυσικά υλικά. Οι μοναδικές δημιουργίες όλων των παιδιών του προγράμματος αναρτώνται σε ένα συνεργατικό ψηφιακό τοίχο. Εκεί τα παιδιά με τη βοήθεια των νηπιαγωγών παρατηρούν τα έργα τέχνης των συμμαθητών/τριών τους από τα άλλα σχολεία και αξιοποιώντας τη ρουτίνα σκέψης “Τίτλοι” της εργαλειοθήκης της ερευνητικής ομάδας Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard προτείνουν τους δικούς τους τίτλους για τα έργα των συμμαθητών/τριων τους. Η συγκεκριμένη ρουτίνα σκέψης βοηθά τους/τις μαθητές/τριες να εντοπίσουν την ουσία ή την κεντρική ιδέα του θέματος/ζητήματος που συζητείται και ενισχύει την παρατήρηση των κεντρικών θεμάτων ως απαραίτητο εργαλείο για την καλλιέργεια της κατανόησης.

Μετάβαση στο padlet.com

Η συνεργατική μας ιστορία δημιουργείται από τα ίδια τα παιδιά αναλαμβάνοντας ρόλο συγγραφέα και εικονογράφου.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων μεταφράζεται σε 5 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Τουρκικά, Πολωνικά και Ρουμάνικα).

καλή σας ανάγνωση!!!

Catulenius and Flowery

Τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων έχοντας ευαισθητοποιηθεί για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους εικαστικά σε αφίσες και  ηχογράφησαν τα μηνύματα τους. Παράλληλα στις 5 Ιουνίου 2024, την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, συναντήθηκαν διαδικτυακά και γιόρτασαν όλα μαζί.

Ανώνυμο σχέδιο

 

Παράλληλα οι γονείς των παιδιών των συνεργαζόμενων σχολείων συμμετείχαν στο πρόγραμμα μας, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, όταν ήταν παιδιά. Θυμήθηκαν τι παιχνίδια έπαιζαν στο σχολείο, στη γειτονιά και τα μοιράστηκαν μαζί μας.

Το αποτέλεσμα ένα όμορφο συνεργατικό βιβλίο γεμάτο αναμνήσεις!!Ανυπομονούμε να παίξουμε και εμείς!!