Διάκριση του έργου μας “Η πόλη των ονείρων μας μέσα από τα μάτια των παιδιών” στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών

Μία ακόμη συμμαχία, 6 Νηπιαγωγεία (Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης, 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, 2ο Νηπιαγωγείο Περάματος, 22ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 68ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Κρήτης, Akdeniz Anaokulu), ένα έργο που αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι, μέσα από το οποίο καλλιεργήσαμε την ενσυναίσθηση μας, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες μας αλλά και των άλλων, δίνοντας νόημα στην έννοια της συμπεριληπτικής πόλης υπό τον όρο του συμμετοχικού σχεδιασμού.
“Η πόλη των ονείρων μας μέσα από τα μάτια των παιδιών” σήμερα διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά τα μικρά μας αστέρια, αλλά και τα υπέροχα βιβλία της OLGA de DIOS που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για αυτό το μαθησιακό ταξίδι και τον Οργανισμό Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα καθώς κάθε χρόνο δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και παιδιά να εκφραστούν, να συνεργαστούν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν με τα εξαιρετικά έργα τους!!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις συναδέλφους που συμμετείχαν στο έργο δίνοντας νόημα στα λόγια της Helen Keller “Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα, μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά!!!
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 13 111652

Συμμετοχή του σχολείου μας στο συνεργατικό έργο “Global Thinkers – Local Solvers”

Το παρόν έργο αποτελεί μέρος του eTwinning Προγράμματος “Artful  STEAM Tellers, Creative STEAM Solvers και βασίστηκε στη μάθηση βάσει έργου (project based learning), όπου έξι Νηπιαγωγεία σε Ελλάδα και Τουρκία συνεργάστηκαν δίνοντας νόημα στην έννοια της συμπεριληπτικής πόλης υπό τον όρο του συμμετοχικού σχεδιασμού. Με αφορμή το βιβλίο “ Η Ρόζα το Τερατάκι” της συγγραφέως Olga De Dios , τέθηκε το ερώτημα “Πώς θα ήταν μία πόλη” χωρίς αποκλεισμούς, που οι άνθρωποι θα συμμετείχαν στο σχεδιασμό της. Τα παιδιά οραματίζονται μία πόλη προσβάσιμη, βιώσιμη, οικολογική, συναισθηματική, έξυπνη, την “Πόλη των Ονείρων τους”, αξιοποιώντας παράλληλα το πλαίσιο της εκπαίδευσης STEAM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να προβληματιστούν για τη δημιουργία μιας πόλης για όλους/ες που να βασίζεται στο συμπεριληπτικό και συμμετοχικό σχεδιασμό και τη μείωση των ανισοτήτων , σύμφωνα με τον 10ο και 11ο στόχο για τη βιώσιμη ανάπτυξη τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν οι πόλεις μας πιο βιώσιμες και ανοιχτές, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εκπαίδευση για την αειφόρο συμπεριληπτικότητα.

ελλακ 13

Global Thinkers – Local Solvers – Συνεργατικό Έργο – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ellak.gr)