Ευχές

Οι Νηπιαγωγοί και οι μαθητές του 2oυ Νηπιαγωγείου Περάματος, σας εύχονται καλές γιορτές!!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία,αγάπη, σεβασμό, ειλικρίνια, γεμάτη με δημιουργικότητα, ιδέες και πολλά όνειρα!!

Όταν οι ιδέες ταξιδεύουν

Πως μια ιδέα ενός παιδιού, μπορεί να εμπνεύσει ένα σχολείο; Πολύ απλά…. η ιδέα δεν μένει κλειδωμένη μέσα στην τάξη αλλά ταξιδεύει. Φέτος οι μικροί μας καλλιτέχνες ακούγοντας τον προβληματισμό του συμμαθητή τους ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με την αυλή, καθώς έχουν μείνει ελάχιστα παιχνίδια, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Για το λόγο αυτό πρότειναν να πουλήσουν τους πίνακες που είχαν δημιουργήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν παιχνίδια. Οι προτάσεις δεν έμειναν εκεί αποφάσισαν να φτιάξουν ημερολόγια με πολλή χαρά και αγάπη και να κάνουμε ένα bazaar!!Σε αυτή την προσπάθεια ο αγαπημένος μας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έσπευσε αμέσως να βοηθήσει φτιάχνοντας με μεράκι υπέροχα γούρια!
Τι πιο όμορφο όταν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, για ένα σχολείο που όπως αναφέρεται και στην παιδαγωγική Freinet, καλλιεργεί το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα μέσα απο τη συλλογικότητα, την ομάδα και τη σχολική κοινότητα!!