Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του πρώτου εργαστηρίου δεξιοτήτων που αφορά τη διατροφή και την άσκηση.
Το τμήμα 1 παρακολούθησε το πρόγραμμα του σιταριού. Ακολούθησε το δρόμο του σιταριού από το όργωμα, τη σπορά, το θέρισμα, τη μετατροπή του σε αλεύρι, έως το ζύμωμα και την παρασκευή του ψωμιού. Είδε επίσης φρούτα της εποχής και άλλες καλλιέργειες.
Τα τμήματα 2 και 3 παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Ένα πιάτο υγιεινό”. Περιηγήθηκαν στους λαχανόκηπους, στο χώρο εκτροφής σαλιγκαριών και της σποράς των φυτών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κοτέτσι και παρακολούθησαν τη συλλογή των αβγών. Είδαν το χώρο μεταποίησης γάλακτος, την πυραμίδα διατροφής καθώς ένα πιάτο υγιεινό περιέχει τροφές από πολλές ομάδες τροφών και έπαιξαν ένα παιχνίδι για την κατηγοριοποίηση των φρούτων και των λαχανικών ανάλογα με το μέρος που φυτρώνει ο καρπός των φυτών(κάτω από το χώμα-πάνω στο έδαφος-πάνω σε δέντρο).
			









