6 Μαρτίου – Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Μαρ 20266

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού. Δόθηκε, έτσι, αφορμή να ανταλλάξουμε σκέψεις, πληροφορίες, ιδέες, να ευαισθητοποιηθούμε και να προβληματιστούμε πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού φαινομένου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, θυμηθήκαμε το βιβλίο που είχαμε διαβάσει «Τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε», και συζητήσαμε για το τι όμορφο μπορούμε να κάνουμε με τα χεράκια μας μέσα στην τάξη. Επίσης, αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι δεν μπορούν μόνο τα χεράκια μας να πληγώσουν κάποιον, αλλά και το στόμα μας, τα λόγια μας. Καθένας μας λοιπόν, σκέφτηκε να πει κάτι όμορφο στον διπλανό του. Το χαμόγελο που δημιουργούταν στο πρόσωπο του φίλου ή της φίλης μας κάθε φορά μάς έδειξε πόσο σημαντικά είναι τα λόγια μας για την καρδούλα του άλλου. Σημειώσαμε, έτσι, όμορφα πράγματα που μπορούμε να πούμε μέσα στην τάξη.

BIA

Στη συνέχεια, η παρακολούθηση ενός βίντεο από το Χαμόγελο του Παιδιού για την εκστρατεία «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», αλλά και ποικίλες εικόνες, αποτέλεσαν κίνητρο για ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα του bullying στο σχολικό περιβάλλον. Αναφερθήκαμε στα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτό και στο πόσο σημαντικό είναι να ΜΙΛΑΜΕ για αυτό ΤΩΡΑ, είτε μας συμβαίνει είτε έχουμε παρακολουθήσει κάτι που συνέβη σε κάποιον/α άλλον/η.

Τέλος, δημιουργήσαμε την παρακάτω ομαδική εργασία όπου αφού ζωγραφίσαμε τι χρειαζόμαστε στο σχολείο για να περνάμε όμορφα, γράψαμε σημαντικές φράσεις που πρέπει να θυμόμαστε καθημερινά στο σχολείο!

AFISA BIA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην περιοχή του Σκινέ, την Μεσοκεφάλα. Ιδρύθηκε το 1998, μετά τη συγχώνευση των Νηπιαγωγείων του Σκινέ, Φουρνέ, και Μεσκλών όπου στεγάστηκαν στο καινούργιο κτήριο μαζί με το Δημοτικό σχολείο. Το σχολικό συγκρότημα ονομάστηκε ΣΚΙΝΕ – ΦΟΥΡΝΕ. Τα παιδιά μεταφέρονται από οκτώ χωριά: <<ΣΚΙΝΕ, ΦΟΥΡΝΕ, ΜΕΣΚΛΑ, ΛΑΚΚΟΥΣ, ΚΑΡΑΝΟΥ, ΟΡΘΟΥΝΙ, ΠΡΑΣΕΣ,  και ΣΕΜΠΡΩΝΑΣ>>.

Το Νηπιαγωγείο Σκινέ-Φουρνέ είναι 1/θεσιο για το σχολικό έτος 2025-2026 και λειτουργεί με ένα τμήμα πρωινού υποχρεωτικού και ένα τμήμα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος. Το πρωινό υποχρεωτικό τμήμα λειτουργεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 12.45 μ.μ. και το προαιρετικό ολοήμερο τμήμα από τις 12.45 μ.μ. έως τις 15.45 μ.μ. Τα παιδιά είναι σχεδόν όλα μεταφερόμενα.

Βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού σχολείου.

 

Διάκριση Bravo Schools

Διάκριση Bravo Schools


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων