Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου 2024

5 Ιουνίου 2024 – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

pagkosmia imera perivallontos 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1972, έχει εξελιχθεί σε σημαντική παγκόσμια πλατφόρμα για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Σήμερα, αποτελεί την κύρια ημέρα εκστρατείας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση των ωκεανών και της ατμόσφαιρας, ο υπερπληθυσμός, η βιώσιμη κατανάλωση και η προστασία της βιοποικιλότητας και των δασών.

Το θέμα για το 2024, “Η γη μας, το μέλλον μας”, η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος επικεντρώνεται  στην αποκατάσταση της γης, στην καταπολέμηση της ερημοποίησης και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.

Η ανθρωπογενής περιβαλλοντική ζημία αυξάνεται, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες όπως η κλιματική αλλαγή, η απώλεια οικοσυστημάτων και η ερημοποίηση των εδαφών. Ως σημερινή γενιά, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αποκαταστήσουμε τη γη και τη φύση στην αρχική τους κατάσταση. Οι μαθητές μας, μέσα από εικαστικές δημιουργίες, αναγνωρίζουν την ουσιαστική μας σύνδεση με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά κατανοούν βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση απορριμμάτων, η κινητικότητα και κυρίως πώς να ζούμε στην πόλη με σεβασμό προς τη φύση.

Το περιεχόμενο των δράσεων τους επικεντρώθηκε σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση, η ανακύκλωση, η φύτευση και η φροντίδα των κήπων, η προστασία της χλωρίδας, η βιοποικιλότητα, η διατήρηση των δασών και η κλιματική αλλαγή.

Ομαδική δημιουργία

World Environment Day 2024

Μηνύματα για τη ρύπανση των θαλασσών

“Όχι σκουπίδια στη θάλασσα, καθαρή θάλασσα”

Ανακύκλωση

collage 2024 06 16T210048.431 censored

Χλωρίδα

Φροντίδα κήπου – πότισμα

collage 2024 06 16T214812.286 censored

 

 

Κατηγορίες: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Παγκόσμιες Μέρες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.