Στο πλαίσιο της σχολικής δράσης “DigIT – Περιβαλλοντικές Robo-Ανασκαφές“, την Παρασκευή 14/11/2025, επισκέφθηκε το σχολείο μας η  Δρ. Μεταξία Τσιποπούλου, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού, και Διευθύντρια των συστηματικών ανασκαφών Πετρά Σητείας και Χαλασμένου Ιεράπετρας.

Η κ. Τσιποπούλου μίλησε σε ομάδα μαθητών/τριών της Β’ και Γ’ τάξης για την Αρχαιολογία, τις απαιτούμενες σπουδές, την οργάνωση του ΥΠΠΟ και τις ευκαιρίες απασχόλησης. Παρουσίασε την Αρχαιολογική Διαδικασία: τις πρακτικές και τα εργαλεία της αρχαιολογικής έρευνας, ανασκαφής, αποκατάστασης, έκθεσης και μελέτης. Αναφέρθηκε στην Αρχαιομετρία, τη Μουσειολογία και τη Διεπιστημονική Έρευνα, και περιέγραψε τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε αρχαιολόγος. Με το γλαφυρό της λόγο, κέρδισε την προσοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών και με μεγάλη προθυμία απάντησε σε πλήθος ερωτήσεών τους.

Οι εκπαιδευτικοί της δράσης: Βάρδα Δέσποινα, Λαγουδάκη Ελπίδα και Πρινιωτάκης Γιάννης, ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσιποπούλου για την εξαιρετική παρουσίασή της και συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της ομάδας για τη συνεργασία τους. Ευχαριστούμε επίσης τη Διεύθυνση και τη Γραμματεία του 2ου Γυμνασίου Σητείας, για τη βοήθειά τους στην οργάνωση της επίσκεψης.