Διακρίσεις στο διαγωνισμό Bebras®

Ο διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Bebras®  ξεκίνησε το 2003 ως ιδέα της Καθηγήτριας Valentina Dagiene του University of Vilnius της Λιθουανίας. Στοχεύει στην προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία πλήθους φορέων, ενώσεων και εθελοντών. Πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων της χώρας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είχε διάρκεια 35 λεπτά και περιλάμβανε 10 θέματα βασισμένα σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Οι δοκιμασίες ήταν διασκεδαστικές κι ελκυστικές για τους μαθητές, χωρίς να χρειάζονται προηγούμενες τυπικές γνώσεις, μόνο λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία.

Το 2ο Γυμνάσιο Σητείας συμμετείχε και φέτος από 18/11/2019 έως 29/11/2019, με μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, στο εργαστήριο ΣΕΠΕΗΥ, την ώρα του μαθήματος Πληροφορικής κάθε τμήματος. Συντονίστρια του διαγωνισμού για το σχολείο ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ελπίδα Λαγουδάκη. Συνολικά πήραν μέρος 110 παιδιά του Γυμνασίου μας. Δύο από αυτά, ο μαθητής Κουρουπάκης Μιχαήλ και η μαθήτρια Θωμά Αριάδνη-Παυλίνα κατέκτησαν τη 2η και 3η θέση της πανελλήνιας κατάταξης στις κατηγορίες Γ’ και Β’ Γυμνασίου αντίστοιχα! Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς διακρίθηκαν ανάμεσα σε 2083 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και 4092 μαθητές της Α’-Β’ Γυμνασίου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στους διακριθέντες και σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

 

Αφήστε μια απάντηση