tour0Το σχολείο μας στις 25 Οκτωβρίου 2023 φιλοξένησε εκπαιδευτικούς από την Ισλανδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, την Κροατία και την Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος

BESTEDU – LESSONS IN EU EDUCATION DURING COVID

Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει καλές πρακτικές στην εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid. Τους εκπαιδευτικούς συνόδευσαν οι Έλληνες εταίροι του προγράμματος, ο κ. Κώστας Μπαλάσκας, ο κ. Δομήνικος Μπαλάσκας και η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, από την ActionSynergy.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το σχολείο μας, όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής κ. Πεϊνιρτζής και η υποδιευθύντρια κ. Γαβρά με ομάδα εκπαιδευτικών, την κ. Μαθιουδάκη, την κ. Μαλκότση, την κ. Τσιχλιά και την κ. Συλλιμνιώτου, καθώς και το 15μελές, και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις με έργα των μαθητών και των μαθητριών μας στο μάθημα της Ιστορίας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοί μας περιηγήθηκαν μέσα από τις δημιουργίες των μαθητών/τριών

στην Εποχή του Χαλκού,

στην αρχαία Αίγυπτο,

στην ιστορία της γραφής.

Θαύμασαν τη σχεδία του Οδυσσέα

και τις δημιουργίες των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας

και της σχολικής βιβλιοθήκης.

Τέλος, εντυπωσιάστηκαν με τις Αόρατες πόλεις του Ίταλο Καλβίνο,

όπως τις φαντάστηκαν τα παιδιά.

Μετά την ξενάγηση, την οποία ανέλαβε ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, παρακολούθησαν τις καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο μάθημα της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, της Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών. Την παρουσίαση ανέλαβε η κ. Μαθιουδάκη. Η κ. Γαβρά παρουσίασε τις δράσεις της στο μάθημα των Γερμανικών.

tour1

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος, ελληνικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας και επίδοση αναμνηστικών δώρων. Στιγμιότυπα της εκδήλωσης απαθανάτισε η φωτογραφική ομάδα του σχολείου μας.

Μας τίμησε με την παρουσία του και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχαλόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι γοητεύτηκαν από τη φιλοξενία μας και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.