Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2023"

Οι ευχές μας!

καρτα 1

Χριστουγεννιάτικες ευχές και στολίδια!!!

Το Α1΄ τμήμα του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα του κ. Βάσω Μπαμπαλή σας εύχεται

< <  Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!!!>>

Α1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

προσκληση χριστουγεννιάτικη γιορτή

«Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα

Το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα «Ο Μάγκας»
στο θέατρο Νέος Ακάδημος παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των
Α΄, Β΄, Γ ΄, Δ΄ τάξεων, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.
Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά
επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές βρέθηκε αντιμέτωπος με την
αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της
συντροφικότητας και αποφάσισε να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους
αγαπημένους του φίλους.
Τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κράτησε ο εξαιρετικός
τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, ο οποίος ερμήνευσε ζωντανά επί σκηνής τα
τραγούδια της παράστασης.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα : Kidstheater.gr

ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΙΚΟΝΑ 3

 

 

 

Δεντρο-λιχουδιές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συντονιστής του δικτύου, μας προσκάλεσαν να συμμετέχουμε στη Δράση «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά» και να στολίσουμε  ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του σχολείου μας.

Έτσι για να δώσουμε όλοι μαζί ένα νέο και πιο διευρυμένο νόημα στο γιορτινό κλίμα των ημερών και στο μήνυμα της προσφοράς που το περιβάλλει, στο «Δέντρο-λιχουδιά» που μας καλέσανε να στολίσουμε, τα στολίδια μας θα  είναι: νόστιμα φαγητά και λαχταριστές λιχουδιές για τα πουλιά και για τα ζώα του δάσους, που τον χειμώνα με το κρύο δυσκολεύονται να βρούνε την τροφή τους.

Η Ε΄ λοιπόν τάξη του σχολείου μας με τις δασκάλες τους κ. Τρικαλίτη Σούλα, κ. Τουρκοχωρίτη Γιωργία και κ. Ματάλα Στέλλα (εικαστικός) έφτιαξαν  γιρλάντες από ριζογκοφρέτεςποπ κορν , μήλα και αχλάδια στολισμένα με σποράκια, διάφορες μπάλες ειδικά για τα πουλιά, ξηρούς καρπούς σε πορτοκάλια – ταΐστρες, στολιδάκια κατασκευασμένα από μπάρες δημητριακών, ρόδια και πολλά άλλα.  Κρεμάσουμε τις δημιουργίες μας στα κλαδιά των  δέντρων στην αυλή του σχολείου μας και χαρήκαμε με τη χαρά των φτερωτών και όχι μόνο φίλων μας, όταν ανακάλυψαν τα ανέλπιστα δώρα μας: ένα ¨δάσος¨ στο χειμώνα γεμάτο με θρεπτικές εκπλήξεις για εκείνα!

Λ1 Λ2 Λ4 Λ6 Λ7 Λ8 Λ9 Λ10 Λ11 Λ12 Λ13 Λ14 Λ15 Λ16 Λ17Λ3 1Λ5 1

Special Olympics – 20η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ στη Θήβα

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους την κ. Τρικαλίτη Σούλα, την κ. Τουρκοχωρίτη Γιωργία και τη γυμνάστριά μας κ. Καπέλιου Σωτηρία, συμμετείχαν στην  20η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ στη Θήβα  στο πλαίσιο των Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο μπάσκετ “Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος”. Στην εκδήλωση πήραν μέρος σχολεία της Θήβας, καθώς και Ειδικά Σχολεία, προσφέροντας έναν όμορφο συνδυασμό αθλητικού πνεύματος και κοινωνικής συμμετοχής.

ΣΟ1 ΣΟ2 ΣΟ3 ΣΟ4 ΣΟ5  ΣΟ8 ΣΟ6 ΣΟ9 ΣΟ11

ΣΟ7   ΣΟ12

Περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, την κ. Λαλιώτη Γεωργία και την κ. Ζωγράφου Ελευθερία,  περιηγήθηκαν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας. Με ξεναγό τον κ. Κουτσοδήμο, ξεκίνησαν από την κρήνη της Δίρκης απέναντι από το σχολείο μας και έφτασαν στο ιστορικό ανάκτορο της Καδμείας.

Οι μαθητές χάρηκαν πολύ μαθαίνοντας την πλούσια ιστορία της πόλης μας.

ΣΤ1 ΣΤ2 ΣΤ3 ΣΤ4 ΣΤ5 ΣΤ6

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση