Αρχείο για "Απρίλιος, 2023"

Επίσκεψη στο Μουσείο Πληροφορικής

12            13

Ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι μαθητές-τριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας την Πέμπτη 27/4/2023.

Με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της κ. Τρικαλίτη Σούλας, της κ. Παπανικήτα Αναστασίας και της εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κ. Διονυσιώτη Βούλας, επισκέφτηκαν το Μουσείο Πληροφορικής και γνώρισαν μέσα από μία διαδραστική  παρουσίαση την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών αλλά και των κινητών τηλεφώνων.

Ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου και είδαν από κοντά πώς ήταν οι πρώτοι υπολογιστές, τα πρώτα laptop, τα πρώτα μέσα αποθήκευσης, αλλά και οι πρώτες συσκευές κινητών τηλεφώνων που τώρα πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Είχαν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με κονσόλες του παρελθόντος, γεγονός που τους έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό!!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Μουσείου για την πολύ ωραία ξενάγηση και τη ζεστή τους φιλοξενία και υποσχόμαστε ότι σύντομα θα τους επισκεφτούμε ξανά!

1 22 13 14 15678910111415161718192021232425

Εισαγωγή μαθητών στην Α΄τάξη Γυμνασίου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

μουσικα και καλλιτεχνικα γυμνασια

Για τους γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στα Μουσικά Γυμνάσια μπορούν να ενημερωθούν πατώντας εδώ και εδώ. Επίσης πατώντας εδώ θα ενημερωθείτε για την νομοθεσία που αφορά την εγγραφή των μαθητών στα Γυμνάσια αυτά.
Στις 2 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές για τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια. Για να ενημερωθείτε περαιτέρω πατήστε εδώ 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1΄ και ΣΤ1΄ τμήματος έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές για το Πάσχα, αυγουλάκια , κοτούλες και ευχετήριες κάρτες. Όλα φτιαγμένα με οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά!!!

πασχα Β1 ΠΑΣΧΑ Β2 ΠΑΣΧΑ ΣΤ1 ΠΑΣΧΑΒ3

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Τον Απρίλιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους , την κ. Τρικαλίτη Αθανασία και την κ. Παπανικήτα Αναστασία, επισκέφτηκαν το μουσείο της πόλης μας και παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα ¨Ανακαλύπτοντας το παρελθόν – Συντήρηση¨. Τα παιδιά αφού πρώτα πήραν πληροφορίες για το επάγγελμα του Συντηρητή αρχαιοτήτων , στη συνέχεια έγιναν τα ίδια μικροί αρχαιολόγοι και συντηρητές, συμμετέχοντας σε ανασκαφή που είχε οργανωθεί ειδικά για αυτά από την κυρία Βεργιώτη, την Συντηρήτρια του Μουσείου και υπεύθυνη του προγράμματος.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ 7ΜΟΥΣΕΙΟ 1 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ2 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ3 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ4 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ5 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ6

Οι ευχές μας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go στο σχολείο μας

 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξίδεψε στο σχολείο μας την Δευτέρα 3/4/2023 προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία στους μαθητές όλων των τάξεων. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Προβολές και Παρατήρηση με Τηλεσκόπιο!

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και στη συνέχεια παρατήρηση με τηλεσκόπιο – του Ηλίου με ειδικό φίλτρο.

Οι μαθητές μας βίωσαν μια εντυπωσιακή διδακτική εμπειρία!!!

1234

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση