Αρχείο για "Μάρτιος, 2023"

25η Μαρτίου: ” Το χρονικό μιας σημαίας”

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της τάξης κ. Βασιλικής Μπαμπαλή, κ. Βασιλικής Μουχτούρη, της εκπαιδευτικού της Θεατρολογίας κ. Ιωάννας Σταματίου, της εκπαιδευτικού της πληροφορικής κ. Παρασκευής Διονυσιώτη, της εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Παναγιώτας Τσιριγώτη και της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Χριστίνας Σούλη.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο θεατρικό έργο: “Το χρονικό μιας σημαίας”,ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας με αναφορές σε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και μας συγκίνησαν όλους! Εξαιρετική ήταν και η χορωδία της Γ’ τάξης που συνόδευσε τη γιορτή!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

1 12 13 14 15 16 17 18 19 1

10 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης σάς προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή 24/3/2023 και ώρα 8:30π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑ

Ο ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ του Σχολείου μας, 2022-2023

Συνεχίζοντας για 2η χρονιά το διεθνές πρόγραμμα ecoschools, οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους, Τρικαλίτη Σούλα, έφτιαξαν τον οικοκώδικα για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών που υλοποιείται από το σχολείο μας φέτος. Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν τους περιβαλλοντικούς κανόνες του προγράμματος σε τμήματα του σχολείου μας και παρέδωσαν τον οικοκώδικα στις δασκάλες των τμημάτων.

Ο ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙ-ΠΛΑΣΤΙΚΟ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ-ΓΥΑΛΙ-ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ
  • ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΙΝΗ ΤΣΑΝΤΑ (ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ)
  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΟΧΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
  • ΑΝΑΔΑΣΩΝΟΥΜΕ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

23 5 23 1 23 2 23 3 23 4 23 6

Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας!!!

Την Πέμπτη 09/3/2023,οι μαθητές του ΣΤ2΄τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους, Τρικαλίτη Σούλα, παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Βοιωτίας με τίτλο ¨Μάθε και Σώσε¨  Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του ΚΕΠΕΑ και δύο πυροσβέστες με υπηρεσιακό όχημα και κατάλληλο εξοπλισμό. Οι πυροσβέστες  μας ενημέρωσαν για τη φωτιά και τους κινδύνους της , για την πρόληψη των πυρκαγιών , για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και μας γνώρισαν από κοντά τις λειτουργίες της πυροσβεστικής αντλίας.

Οι  μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση και έλυσαν όλες τους τις απορίες. Τέλος,  τα παιδιά δοκίμασαν τα κράνη των πυροσβεστών, παρακολούθησαν μια επίδειξη πυρόσβεσης, κράτησαν και τα ίδια τη μάνικα της πυροσβεστικής αντλίας και επιβιβάστηκαν στο πυροσβεστικό όχημα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΚΕΠΕΑ  για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες γι’ αυτή τη σημαντική παρουσίαση του έργου και της προσφοράς τους!

21 3 4 5 6

 

Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023  επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, την κ. Τρικαλίτη Σούλα και την κ. Παπανικήτα Αναστασία, ενημερώθηκαν για τη σημασία της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης υλικών και συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές  δράσεις και παιχνίδια.

Το Δελτίο Τύπου του ΦΟ.Δ.Σ.Α.



Λήψη αρχείου

Ξενάγηση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 οι τάξεις Γ΄και Δ΄του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Παρακολούθησαν ξενάγηση από Έλληνες Ολυμπιονίκες αθλητές στον χώρο του σταδίου και του Μουσείου.

Επίσης, πήραν μέρος σε αθλήματα και στο τέλος τους απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

1234567891011121314

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση