Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρέπες που … οι ίδιοι ετοίμασαν.
Στα πλαίσια λοιπόν του μαθήματος των γαλλικών , οι μαθητές γνώρισαν τις ρίζες του γαλλικού αυτού εδέσματος. Πρόκειται για έθιμο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη La CHANDELEUR (Η Υπαπαντή του Χριστού) στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την παράδοση το σχήμα της κρέπας, στρογγυλό και το χρώμα της, χρυσαφένιο, συμβολίζει τον Ήλιο, την πηγή του φωτός, που επιστρέφει την άνοιξη μετά από ένα σκοτεινό και κρύο χειμώνα. Επίσης, η ευχή που κάνει κάποιος όταν πετάει ψηλά την κρέπα την αναποδογυρίζει στο τηγάνι σωστά θα πραγματοποιηθεί, ή ακόμη θα έχει ευημερία όλη τη χρονιά όποιος καταφέρει να γυρίσει την κρέπα στον αέρα κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι, ενώ στο άλλο κρατά ένα χρυσό νόμισμα τραγουδώντας ένα παραδοσιακό γαλλικό τραγούδι.Η παρασκευή κρέπας σε κάθε γαλλικό σπίτι σήμαινε ευημερία ,αλλά και γούρι για την σοδειά εκείνης της χρονιάς.
Με το πέρασμα των χρόνων η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως “Γιορτή της κρέπας”.
Οι κρέπες ,τα μπενιέ, καθώς και οι βάφλες, είναι τα πιο δημοφιλή γλυκά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.