Αρχείο για "Νοέμβριος, 2015"

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε επιμορφωτική ημερίδα.

BannerSeminars

 

H Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Δ.Ε. Βοιωτίας κ. Χριστίνα Κολοβού την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30-14:00 διοργανώνει για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς της επιμορφωτική ημερίδα  με θέμα:  “Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακά διδακτικά σενάρια” , για το λόγο αυτό το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό.

 

“Χίλιες και μία…σελίδες”

Η Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση “Χίλιες και μία σελίδες” στο Μέγαρο Μουσικής .

Το έργο ενθαρρύνει με τρόπο ευχάριστο τη φιλαναγνωσία και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Προβάλλει ακόμα την αξία της επιμονής, της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης.

 

IMG_4320

 

 

 

 

IMG_4331 IMG_4332

«Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»

 

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης παρακολούθησαν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» στο θεατρικό βαγόνι στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρου «Το Τρένο στο Ρουφ» στην Αθήνα.

Ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκίνησε με τρένο (φυσικά!) στο φιλόξενο θεατρικό βαγόνι της Αμαξοστοιχίας με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδάνε ζωντανά επί σκηνής.

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας ήταν μερικά απ’ τα θέματα που πραγματεύτηκαν στο έργο αυτό. Από την παράσταση δεν έλειψε το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο.

Η γιορτή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Εμένα με νοιάζει…

… ήταν ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας,

για να τιμήσουν την εξέγερση των νέων του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 και να καταδείξουν, με τον τρόπο που τα παιδιά

ξέρουν, την ατομική ευθύνη και συνεισφορά του καθενός στον συλλογικό αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα,

όποτε κι αν χρειαστεί.

Πρόσκληση για τη γιορτή του Πολυτεχνείου

Εμένα με νοιάζει…

…λέμε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας                 πολυτεχνείο 1973

μέσα από τη θεατρική παράσταση που έχουμε ετοιμάσει και σας

προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 17/11/2015 στις 9π.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να τιμήσουμε όλοι μαζί

την εξέγερση των νέων του Πολυτεχνείου του 1973…

Εμένα με νοιάζει….

Οι μαθητές

Της Δ’ τάξης

Του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Ο σχολικός μας κήπος

 

Μετά από πολλές προσπάθειες ( να χτίσουμε το τοιχίο, να βρούμε χώμα κ.λ.π) αποκτήσαμε το δικό μας κήπο. Σήμερα ο σχολικός κήπος, θεωρείται απαραίτητος για την επαφή των μαθητών με τη φύση. Η επαφή αυτή βοηθά αφ’ ενός μεν την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, αφ’ ετέρου την εκδήλωση μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς.

Η ενασχόληση των μαθητών με το σχολικό κήπο, τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά είδη φυτών, τα στάδια φύτευσης και ανάπτυξης των φυτών και τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ανάπτυξή τους .

Οι μαθητές της Δ΄τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης έγιναν οι μικροί κηπουροί φύτεψαν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά και θα αναλάβουν για  όλη τη χρονιά την επιμέλειά τους.

Έμπρακτα συμπαραστάθηκε στην προσπάθειά μας ο κ. Σωτήρης Καμούτσης  γεωπόνος και γονέας του σχολείου μας. Μας πρόσφερε δωρεάν και με μεγάλη προθυμία όχι μόνο τα φυτά,το κατάλληλο χώμα και  το εργατικό προσωπικό αλλά και την τεχνογνωσία του. Ο Σύλλογος Διδασκόντων τον ευχαριστεί γι΄αυτή του την προσφορά

Δωρεά αθλητικού υλικού από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

αρχείο λήψηΜΠΑΛΑαρχείο λήψης
ΜΠΆΛΑ ΟΛimages

Ο αθλητισμός αναζωογονεί το σώμα και διασφαλίζει την καλή μας υγεία.

Καλλιεργεί  τις ψυχικές μας αρετές, όπως  την  αγωνιστικότητα, την υπομονή, την επιμονή και την αυτοσυγκράτηση. Διαπλάθει το ήθος και εξευγενίζει την ψυχή μας .

Έχοντας αυτά υπ’ όψιν τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, μας πρόσφερε 10 καινούριες , πολύχρωμες μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που αμέσως υλοποιούν τα αιτήματά μας και  …  να τους πούμε ότι σειρά έχουν και κάποια  μουσικά όργανα.

Συμμετοχή στον 33ο Μαραθώνιο Αθηνών.

2014_11_03_Marathon-road

Τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής μας εκπροσώπησε στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας η Γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Καπέλιου Σωτηρία.

Είναι νικήτρια γιατί βρέθηκε στην αφετηρία και θριαμβεύτρια γιατί τερμάτισε σε χρόνο 3 ωρ. 54΄και 51΄΄, βελτιώνοντας την περσινή της επίδοση.

Στα 10 χλμ. συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια της Θεατρικής Αγωγής Πουρή Παναγιώτα η οποία επίσης τερμάτισε με πολύ καλό χρόνο

Η δύναμη του παραδείγματός των συναδέλφων  έχει για μας μεγαλύτερη σημασία και ελπίζουμε να βρει μιμητές

 

Επίσκεψη στην αεροπορικη βάση Τανάγρας

Η πολεμική μας αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ και άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό. Σε αυτή την  εορταστική ατμόσφαιρα επισκέφτηκε η ΣΤ΄τάξη  του σχολείου μας την 114 πτέρυγα μάχης που βρίσκεται στην Τανάγρα. Δόθηκε η  δυνατότητα  στα παιδιά να γνωρίσουν  από κοντά και στο φυσικό τους περιβάλλον τα μέσα, το προσωπικό και τις δυνατότητές της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επέστρεψαν στο σχολείο με ανεβασμένο ηθικό και υπερήφανοι  για τους  έλληνες πιλότους.

31 Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

ΑΠΟΤΑΜΊΕΥΣΗIMG_4151

 

 

Το σχολείο μας επέλεξε το υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Θήβας να επισκεφθεί επ΄ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας αποταμίευσης. Ο κ. Δαβάκης μίλησε στα παιδιά για την αξία της αποταμίευσης.  αφού διάβασαν μια ιστορία και εν συνεχεία μοίρασε στους μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης από ένα κουμπαρά . Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή τους την πρωτοβουλία.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση