Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» και  λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του προγράμματος, την ηλικία των μαθητών μας και τις υποδομές του σχολείου μας , ο σύλλογος διδασκόντων μετά από τις εισηγήσεις των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής  του σχολείο μας  κ. Κοκοντίνη Βενετίας και κ. Καπέλιου Σωτηρίας προγραμμάτισε και υλοποίησε  αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές δημιουργίες και προβολές ενημερωτικού υλικού.

Η θεματική της ημέρας  αναπτύχθηκε  με εικαστικές δημιουργίες ( αφίσες, πανό, κολάζ ) απ΄όλους τους μαθητές  στις αίθουσες διδασκαλίας και  συζήτηση για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του.  Με προβολή ταινιών με τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και φυσικά με πολλές αθλητικές δραστηριότητες σκυταλοδρομίες, αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου,  χάντμπολ. βολές και παιχνίδια για τα μικρότερα παιδιά . Οι μαθητές  με τα σώματά τους σχημάτισαν τη φράση  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΖΩΗ που ήταν και το σύνθημα της διοργάνωσης .

Οι δράσεις της ημέρας πιστεύουμε ότι ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού.