Αρχείο για "Ιούνιος, 2014"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να κατανοήσουν τα παιδιά τα βασικά συναισθήματα.

Να αποκτήσουν την ικανότητα να χειρίζονται και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.                                                                            SOYLA 10

Δημιουργία ατμόσφαιρας αμοιβαίου σεβασμού για συνεργασία στην τάξη.

Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης καταστάσεων σύγκρουσης.

Αποδοχή της διαφορετικότητας.

Εμπλουτισμός του λεξιλογίου.

Ψυχαγωγία.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Συναισθηματική Αγωγή

Χαρά

Λύπη

Φόβος

Θυμός                                                                                                                                    SOYLA 11

Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης,Αυτονομίας

Αποδοχή της διαφορετικότητας

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνεργασία ομάδων

Ζωγραφική-Κατασκευές

Θεατρικό παιχνίδι(Συνεργασία με τη δασκάλα θεατρικής αγωγής του σχολείου.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης με θέμα την καλλιέργεια των συναισθημάτων.

Επίσκεψη στο «Κέντρο Συναισθημάτων» στην Αθήνα.

Μελέτη λογοτεχνικών έργων και πινάκων ζωγραφικής.

Προβολή ταινίας- dvd στο σχολείο.

 

 

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΛΩΣΣΑ: Επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων.Εμπλουτισμός λεξιλογίου.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κατασκευή κουστουμιών και σκηνικών  για το θεατρικό έργο.               SOYLA 12

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Ζωγραφική-Κατασκευές.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Ανέβασμα θεατρικού έργου.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μουσική επένδυση των λογοτεχνικών κειμένων και του θεατρικού έργου.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Αναγνώριση συναισθημάτων μέσα στο οικογενειακό, φιλικό και σχολικό περιβάλλον.

 

 

ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

1ος   ΜΗΝΑΣ: Χωρισμός σε ομάδες.Διερεύνηση του θέματος.

2ος   ΜΗΝΑΣ:Συγκέντρωση υλικού.(Λογοτεχνικά βιβλία,dvd,χαρτικά)Επεξεργασία του       υλικού.

3ος   ΜΗΝΑΣ: Υλοποίηση δραστηριοτήτων.Εκπαιδευτικές επισκέψεις.

4ος ΜΗΝΑΣ: Ανέβασμα θεατρικού έργου.

5ος ΜΗΝΑΣ: Παρουσίαση-Αξιολόγηση.

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΑΞΗ:  Α

ΤΜΗΜΑ: Α3 (17 παιδιά)

ΑΓΟΡΙΑ (10 παιδιά) 

1. Ξύδης Χριστόφορος           SOYLA 5

2. Παναγιωτόπουλος Γιώργος

3. Πέτας Δημήτρης

4. Πήλιουρης Γιώργος

5. Σχίζας Άγγελος

6. Τούτουζας Γιώργος

7. Τούτουζας Ραφαήλ

8. Φράγκος  Στέργιος

9. Χατζηστάμου Χρήστος

10.Χρονόπουλος Χρήστος

ΚΟΡΙΤΣΙΑ (7 παιδιά)

  1. Ξύδη Αλεξάνδρα                   SOYLA 6
  2. Παπαναστασίου Ελευθερία
  3. Παπαναστασίου Γιωργία
  4. Σταματέλου Δέσποινα
  5. Τόλια Αννίτα
  6. Φατιμά Νουρ
  7. Φρούσιου Πολυξένη

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Ανακοίνωση του θέματος με το οποίο θα ασχοληθούμε.Γίνονται ερωτήσεις όπως:Τι σημαίνει η λέξη συναίσθημα; Όλοι νιώθουμε διάφορα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας,πώς νιώθατε εσείς σήμερα το πρωί; Πώς θα νιώθατε αν σας έλεγα πως σας έχω μια έκπληξη; Πώς εκφράζετε τα συναισθήματά σας;Για ποιους λόγους μπορεί να προσπαθούμε να κρύψουμε τα συναισθήματά μας;

2. Αναγνώριση συναισθημάτων μέσα από πίνακες διάσημων ζωγράφων όπως:

I.       «Μητρική στοργή» του Ιακωβίδη

II.    «Αυτοπροσωπογραφία» του Βαν Γκονγκ

 

3. Ζωγραφίζω το πορτρέτο μου.

4. Μιλάω για το χόμπι μου και το ζωγραφίζω.

5. Διαβάζουμε το παραμύθι «Θα σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» του Debi Gliori.  Συζητάμε για το βιβλίο και φτιάχνουμε το δέντρο των «θέλω» και «δε θέλω».

6. Συλλέγουμε κομμένα πρόσωπα από πολύχρωμα περιοδικά, που εκφράζουν ποικιλία συναισθημάτων και αισθημάτων.

7. Παίζουμε το παιχνίδι «Αγάλματα συναισθημάτων».Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και η πρώτη ομάδα προσπαθεί να εντοπίσει τα αισθήματα και συναισθήματα που επιδεικνύει  ή  εκφράζει η δεύτερη ομάδα.(Παιχνίδι από το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρόληψης-Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού,του ΚΕ.Θ.Ε.Α.)

ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΠΗ

  1. Διαβάζουμε το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων».Συζητάμε για τα συναισθήματα που εκφράζει η ηρωίδα στο βιβλίο και λέμε πότε νιώσαμε και εμείς χαρά, λύπη,θυμό, μοναξιά κτλ.Ύστερα δίνουμε χρώμα σε κάθε συναίσθημα και κατασκευάζουμε τη δική μας παλέτα συναισθημάτων.
  2. Ζωγραφίζουμε χαρούμενες φατσούλες και φτιάχνουμε λυπημένες ζωγραφιές.
  3. Μαθαίνουμε ότι αυτό που νιώθουμε είναι καλό να το εκφράζουμε.

 

 

ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ

 

Κάνουμε δραστηριότητες από το βιβλίο της Νένας Γεωργιάδου «Θεραπευτικά παιχνίδια» .Διαβάζουμε το παραμύθι «Ο πράσινος δράκος και το μαγικό κουτί», συζητάμε για το τι μας ενοχλεί και μας κάνει να θυμώνουμε και πώς μπορούμε να ελέγχουμε το θυμό μας.Φτιάχνουμε το κουτί του θυμού,γράφουμε σε μικρά στρογγυλά χαρτάκια τι μας θυμώνει και «πετάμε» τους θυμούς μας στο κουτί.Συζητάμε για το πώς πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση θυμού:Τεχνική της χελώνας(Μαζεύομαι στον εαυτό μου και προσπαθώ να ηρεμήσω πριν αντιδράσω.)Κατασκευάζουμε  το φανάρι του θυμού όπου στο κόκκινο χρώμα εντοπίζουμε το προβλημα,στο πορτοκαλί σκεπτόμαστε και δε μιλάμε ή συζητάμε με ανθρώπους που αγαπάμε και τέλος στο πράσινο χρώμα δίνουμε τη λύση.

Παρακολουθούμε στο σχολείο το dvd «Ο μικρός Νικόλας-Τσακωμός στο διάλειμμα.»Εκεί ο Νικόλας έχει θυμώσει με το φίλο του το Ζοφρουά και αποφασίζουν να χτυπηθούν.Όταν τελικά συμφιλιώνονται, οι συμμαθητές τους προσπαθούν να τους πείσουν για το αντίθετο και δε θέλουν να χάσουν με τίποτα τον καβγά.

ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

Πηγαίνουμε επίσκεψη στο μουσείο συναισθημάτων στην Αθήνα και παρακολουθούμε τη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε φόβε!» όπου τα παιδιά παίζουν και εκφράζονται μέσα από το παιχνίδι.Τα παιδιά εκφράζουν και δίνουν μορφή στους φόβους τους και ψάχνουν «μαγικούς» τρόπους να τους αντιμετωπίσουν.Κάποιες από τις δραστηριότητες που κάνουν εκεί είναι:Διήγηση παραμυθιού,ντύνουν αστεία τους φόβους τους,ζωγραφίζουν τους φόβους τους και τους φυλακίζουν σε ένα ψηλό πύργο,παίζουν με το φοβόμετρο,γνωρίζουν τον κύριο τρομάρα κτλ.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάζουμε το βιβλίο «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι» της  Ζέφης Συρίβλη και το βιβλίο «Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου» της Τρέις Μορόνι.Μέσα από τη συζήτηση που ακολουθεί  συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα μας αρέσουν στον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε και τον εκτιμούμε και δεν νιώθουμε πλέον ντροπή για τον εαυτό μας ή ζήλεια.

ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάζουμε τα παραμυθάκια «Ένα λαμπερό αστεράκι» και «Το μαγικό ταξίδι με το αερόστατο» από το βιβλίο Θεραπευτικά παιχνίδια και κάνουμε τις  δραστηριότητες που προτείνονται.Τα παιδιά «μεταμορφώνονται» σε αστεράκια ,μιλάνε για τα προτερήματά τους και ζωγραφίζουν αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά.Πετάμε «αστρολούλουδα» και κάνουμε δυνατά μια ευχή για τον εαυτό μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στο θέατρο Κιβωτός παρακολουθούμε τη θεατρική παράσταση «Το μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη ,βασισμένο στο βιβλίο της Πηνολόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας».Η ηρωίδα του έργου μέσα από διάφορες περιπέτειες ανακαλύπτει συναισθήματα που δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά όπως είναι η αφοσίωση,αλληλεγγύη, η χαρά της προσφοράς,η αγάπη ,η ευτυχία, η δυστυχία,η λύπη και η χαρά.

Επίσης, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας παρακολουθούμε τη θεατρική παράσταση «Το μικρό κολοκυθάκι» και γνωρίζουμε τη δύναμη της φιλίας,της αγάπης και της πίστης στον εαυτό μας.

 

ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά του Α3 τμήματος  ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο κήπος με τις 11 γάτες»Το έργο αυτό είναι ένα πρόγραμμα του ΚΕ.Θ.Ε.Α  που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις,δεξιότητες και στάσεις που θα τους βοηθήσουν να  αρνηθούν τις «μαγικές» λύσεις στις οποίες θα μπορούσε να τους σπρώξει μια πλαστή αισιοδοξία,αλλά και οι «κυνικές» λύσεις(φυγή ή επιθετικότητα) που πηγάζουν από την απαισιοδοξία.Μελετώντας  τους ήρωες του έργου ερχόμαστε σε επαφή με την περιέργεια,την ικανοποίηση,τη χαρά, το φόβο,την έπαρση,τα συναισθήματα εγκατάλειψης και κοινωνικού αποκλεισμού,την πίεση της ομάδας, την αλληλεγγύη,την απερίσκεπτη βιασύνη,τη γοητεία του καινούριου και την αυταπάτη.

Τα παιδιά μαθαίνουν τους ρόλους τους,εκφράζονται και διασκεδάζουν παίζοντας και συμβάλλοντας στην κατασκευή των κουστουμιών και των σκηνικών.

 

 ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και παίζουν με τη σειρά το επιτραπέζιο παιχνίδι «Η εξερεύνηση των συναισθημάτων». Ένα παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης,σχεδιασμένο από την Ψυχολόγο Χριστίνα Χελιώτη.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με το τέλος του προγράμματος Αγωγής Υγείας τα παιδιά παραδέχονται ότι ένιωσαν μια αγαλλίαση και ηρεμία στη ψυχή τους.Μέσα σε αυτό το πολύχρωμο ταξίδι των συναισθημάτων ένιωσαν έντονες συγκινήσεις και είχαν πρωτόγνωρες εμπειρίες.Εντόπισαν συναισθήματα που είναι κοινά στα παιδιά και σε νέους ανθρώπους και άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι οι εκφράσεις του προσώπου είναι μόνο ένας τρόπος έκφρασης των όσων νιώθουν.Τώρα γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους,αποδέχονται την οποιαδήποτε διαφορετικότητά τους  και δρουν με περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.Είναι σημαντικό ότι μέσα στη τάξη έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού που διευκολύνει τη συνεργασία,καθώς τα παιδιά σε καταστάσεις σύγκρουσης αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.Ακόμα μέσα από ποικίλες ελκυστικές δραστηριότητες τα παιδιά γνώρισαν το ένα το άλλο,συνεργάστηκαν ,έπαιξαν, εκφράστηκαν και διασκέδασαν.Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι ότι πραγματοποιήθηκε σε παιδάκια Α τάξης του δημοτικού που τώρα ξεκινούν να γνωρίζουν τη σχολική πραγματικότητα και χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ανάπτυξη των βασικών  επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

1)     Στόχοι του προγράμματος.

2)     Διαστάσεις-όψεις του θέματος.

3)     Μεθοδολογία υλοποίησης του προγράμματος.

4)     Διαθεματικότητα του προγράμματος.

5)     Χρονική εξέλιξη του προγράμματος.

6)     Κατάλογος των μαθητών που συμμετείχαν.

7)     Δραστηριότητες  που πραγματοποιήθηκαν.

8)     Φωτογραφίες των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν.

9)     Αξιολόγηση του προγράμματος.

10)  Βιβλιογραφία

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Θα σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.Debi Gliori, εκδ.Πατάκη.
  2. Η παλέτα των συναισθημάτων.Έρα Μουλάκη,εκδ.Κέδρος.
  3. Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι.Ζέφη Συρίβλη.
  4. Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου.Τρέις Μορόνι.
  5. Θεραπευτικά παιχνίδια.Νένα Γεωργιάδου,εκδ.Οξυγόνο.
  6. Ο κήπος με τις 11 γάτες του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

7.   Εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης-Δεξιότητες για παιδιά του δημοτικού,ΚΕ.Θ.Ε.Α.

ΣΟΥΛΑ 1
SOYLA 3SOYLA 4

 

SOYLA 9

SOYLA 7

SOYLA 8

SOYLA 2

Πρόσκληση καλοκαιρινής γιορτής

Scan1 Scan2

Ο φίλος μας ο Κ.Ο.Κ

πάρκο 003Τα παιδιά της Γ’  και Δ’ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης, επισκέφτηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Νεοχωράκι Θηβών.

Εκεί γνώρισαν τα βασικά σήματα, οδήγησαν τα κουρσάκια του πάρκου και φυσικά πήραν το δίπλωμα οδήγησης!!!

πάρκο 005πάρκο 008πάρκο 010πάρκο 017πάρκο 001πάρκο 020

Δράσεις από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στο σχολείο μας .

IMG_2635 

Στα πλαίσια  εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ομάδα της  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας για να παρουσιάσει στους μαθητές μας  τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Με αυτή τη  δράση, που σκοπό της είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ρύπανσης , προστασίας της χλωρίδας και πανίδας, του φαινομένου του θερμοκηπίου, το λιώσιμο των πάγων, των κλιματικών αλλαγών και της ανακύκλωσης  οι μαθητές  είχαν την  ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικό παιχνίδι περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Έκαναν δειγματοληψία νερού και  επιτόπια μέτρηση   με τα φωτόμετρα, ζωγράφισαν αυτά που εμπνεύστηκαν από τις συζητήσεις τους και στο τέλος φύτεψαν  συμβολικά έναν ” ήλιο”

Ευχαριστούμε τις κ. Μπερτόλη,Γιαννάκη, Μπλουγουρά και Καράλη για τον κόπο που έκαναν να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και περιβάλλοντος και κυρίως την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας που επέλεξε το σχολείο μας γι΄αυτή τη δράση.

 45613

Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου

Στις 29 Μαΐου το σχολείο μας έλαβε μέρος στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου με δύο ομάδες. Διαιτητής στον αγώνα ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Μπεϊνάς Απόστολος . Οι ομάδες μας δήλωσαν και σ’ αυτή τη διοργάνωση παρούσες  και  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.  Πάντα νίκες!   Μα πάνω απ΄όλα πάντα αγωνιστές …

πάρκο 199πάρκο 200πάρκο 201πάρκο 204πάρκο 206

Και ας αρχίσουν οι χοροί…..

πάρκο 209Στη φιλόξενη αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας έγινε η 2η χορευτική συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας και των σχολείων της περιφέρειας. Το σχολείο μας έλαβε μέρος με 3 παραδοσιακούς χορούς: ποδαράκι, τσακώνικος και  παλαμάκια.

Όλες οι ομάδες ήταν καταπληκτικές. Καμαρώσαμε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα προετοίμασαν.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Μπεϊνά Απόστολο,  κ. Κοκοντίνη Βενετία και στους διοργανωτές της όμορφης εκδήλωσης.

Ευχόμαστε λοιπόν , να μας έχει ο Θεός γερούς και πάπάρκο 215ντα τέτοια ανταμώματα!!!

πάρκο 179πάρκο 182πάρκο 184πάρκο 186πάρκο 190πάρκο 192πάρκο 194πάρκο 195

Μετάβαση: Από το 2ο Νηπιαγωγείο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

IMG_2538[1]IMG_2541[1]IMG_2546[1]IMG_2552[1]IMG_2550[1]Με υιοθεσία των μαθητών του νηπιαγωγείου από τους μαθητές της  Α΄τάξης  σχολείου μας υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

το πρόγραμμα της μετάβασης .  Οι μαθητές του νηπιαγωγείου με τη δασκάλα τους επισκέφτηκαν το σχολείο μας κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Τους  υποδεχτήκαμε στην αυλή και τους ξεναγήσαμε στο χώρο μας. Στα ματάκια τους διακρίναμε την ανησυχία και την αγωνία τους,  αλλά όσο πέρναγε η ώρα αυτά

τα συναισθήματα υποχωρούσαν, αφού ανακάλυπταν ότι γίνονται και πολύ ευχάριστα μαθήματα όπως  Θεατρικιή Αγωγή,  Μουσική,

Χορός, Εικαστικά. Πληροφορική που δεν απαιτούν και ιδιαίτερο κόπο. Οι δασκάλες της Α΄ τάξης  κ. Τρικαλίτη, κ. Ντούλια και Σακούτσιου  υποδέχθηκαν τα παιδιά στη τάξη τους και μετά τα καλωσορίσματα και τα κεράσματα

ανέλυσαν μια ενότητα στη Μελέτη Περιβάλλοντος. Τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα του κ. Τσαρούχα  πήραν το λόγο , είπαν τις απόψεις τους και αισθάνθηκαν ότι μπορούν, να ανταποκριθούν και στις απαιτήσεις του Δημοτικού.  Αυτό τους έκανε να νιώσουν μεγάλη  ικανοποίηση. Αντάλλαξαν δώρα κι έφυγαν ενθουσιασμένα. Τους περιμένουμε στη γιορτή μας,  μας το υποσχέθηκαν .

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση