IMG_2532[1]

Οι μαθητές της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας τη βιωματική κινηματογραφική ταινία  << Αγρια Ζώα της Ελλάδας>> .

Η ταινία είχε σκοπό να δημιουργήσει μαι σχέση αγάπης  και προστασίας των μαθητών με τη φύση και τα άγρια ζώα της χώρας μας.

Έμαθαν, πως για να διατηρηθεί η ομορφιά, αλλά και για να συνεχιστεί η ζωή στη πανέμορφη φύση της χώρας μας,  πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια ζώα του. Συμμετέχοντας στη προβολή τα παιδιά γνώρισαν  πανέμορφα ζώα που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν και «ζητούν» τη βοήθεια των μαθητών για να συνεχίσουν να ζουν είναι: η Καφέ Αρκούδα, ο Αργυροπελεκάνος, η Μεσογειακή Φώκια μονάχους-μονάχους, η Χελώνα Καρέτα-Καρέτα, η Οχιά της Μήλου και το Κόκκινο Ελάφι.

Τα παιδιά  με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια, προσέγγισαν με ένα τρόπο σύγχρονο  και διασκεδαστικό το θέμα, όσο για μας.  πιστεύουμε ότι με τέτοιες δράσεις καλλιεργούμε περιβαλλοντική συνείδηση στους μαθητές μας.

 

.

IMG_2531[1]

 

 

IMG_2534[1]