Αρχείο για "Μάιος, 2014"

Διαδραστικός κινηματογράφος για τους μαθητές της Α΄ τάξης


IMG_2532[1]

Οι μαθητές της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας τη βιωματική κινηματογραφική ταινία  << Αγρια Ζώα της Ελλάδας>> .

Η ταινία είχε σκοπό να δημιουργήσει μαι σχέση αγάπης  και προστασίας των μαθητών με τη φύση και τα άγρια ζώα της χώρας μας.

Έμαθαν, πως για να διατηρηθεί η ομορφιά, αλλά και για να συνεχιστεί η ζωή στη πανέμορφη φύση της χώρας μας,  πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια ζώα του. Συμμετέχοντας στη προβολή τα παιδιά γνώρισαν  πανέμορφα ζώα που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν και «ζητούν» τη βοήθεια των μαθητών για να συνεχίσουν να ζουν είναι: η Καφέ Αρκούδα, ο Αργυροπελεκάνος, η Μεσογειακή Φώκια μονάχους-μονάχους, η Χελώνα Καρέτα-Καρέτα, η Οχιά της Μήλου και το Κόκκινο Ελάφι.

Τα παιδιά  με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια, προσέγγισαν με ένα τρόπο σύγχρονο  και διασκεδαστικό το θέμα, όσο για μας.  πιστεύουμε ότι με τέτοιες δράσεις καλλιεργούμε περιβαλλοντική συνείδηση στους μαθητές μας.

 

.

IMG_2531[1]

 

 

IMG_2534[1]

Γαλλικά ή Γερμανικά ;

xaaxxaax axaxaxaaxxa

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας προς διευκόλυνση της επιλογής  που έχουν  να κάνουν ανάμεσα στις δύο γλώσσες (Γαλλικά ή Γερμανικά) για την επόμενη σχολική χρονιά,  ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας ,την κ. Τσολακίδου Μαρία και την κ. Αγγελοπούλου Αγγελική αντίστοιχα.

Η ενημέρωση αφορούσε τις δυνατότητες και τα οφέλη που τους προσφέρει η εκμάθηση της κάθε γλώσσας.  

Έγινε προβολή σχετικού υλικού, ακολούθησε επιχειρηματολογία και δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τους γονείς.  

Αναμένουμε τις δηλώσεις με τις προτιμήσεις τους ….

   

                                                                                            

                                                                                                                                                                                                           

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές  στην Α΄ τάξη θα γίνουν από 1/6/14 έως 21/6/14

και θα φοιτήσουν  τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2008.

 

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:                                                                  α δημοτικού

 

  1. Πιστοποιητικό γεννήσεως (του τελευταίου τριμήνου) από το Δήμο που είναι εγγεγραμμένο το παιδί.
  2. Το βιβλιάριο υγείας των παιδιών για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει τα εμβόλια.
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Σε εφαρμογή του νόμου 4229/2014, άρθρο 11, παρ. 2)
  4. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας.
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης του Νηπιαγωγείου.

                                           

                               

    Η Διευθύντρια του Σχολείου

           Ζαχαράκη Βασιλική 

  

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Στις  15  Μαΐου διεξήχθησαν σχολικοί αγώνες στίβου στους οποίους συμμετείχε το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία.

Τους μαθητές προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ. Κοκοντίνη Βενετία.

Διακρίθηκαν οι μαθητές: Θανάσης Δούνης στα 80 μέτρα και κατέλαβε τη 2η θέση και η Μαρία Μπόβαλη στα 600 μέτρα και κατέλαβε επίσης τη 2η   θέση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!!! Πάντα επιτυχίες!!!!!

 

 

DSC01282

DSC01279DSC01277DSC01276DSC01284DSC01273DSC01289DSC01292DSC01293DSC01275

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑ

Στη προσπάθειά μας να ευπρεπίσουμε την αυλή μας βρήκαμε εθελοντές. Ο γονέας  κ. Βασίλης Τσαμαλής που στα μάτια του παιδιού του, βλέπει τα μάτια όλων των παιδιών του κόσμου όπως μας είπε, ανέλαβε με ωραία χρώματα να ομορφύνει τα γήπεδα του μπάσκετ και του βόλεϊ που διαθέτει το σχολείο μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε η ενέργειά του να βρει μιμητές.πάρκο 140

πάρκο 038πάρκο 139

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Σήμερα Τρίτη 20/5/2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας η ψυχολόγος κ. Κοφινά, από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για να συζητήσει με τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και  ΣΤ΄ τάξης, το σημαντικό και πάντα επίκαιρο θέμα της Σχολικής Βίας.

Η ίδια λοιπόν αφηγήθηκε ένα πραγματικό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε δημοτικό σχολείο και εφιστώντας την προσοχή των παιδιών σε διάφορα σημεία της ιστορίας, τους έβαλε στο ρόλο του θύτη-θύματος-συμμαθητών.

Μαζί της τα παιδιά βγάλανε τα συμπεράσματά τους για τα αίτια, τα αποτελέσματα και τον σωστό τρόπο  διαχείρισης τέτοιων κρουσμάτων στα σχολεία.

πάρκο 141πάρκο 144

ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Την Τετάρτη 14 Μαΐου οι μαθητές των Β’,Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας, με την εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο στα Σπάτα, ‘’ταξιδέψανε’’ στις πέντε ηπείρους μέσα από τη ζωή 2.000 ζώων από 350 διαφορετικά είδη συνδυάζοντας ψυχαγωγία και επιμόρφωση! Περιηγηθήκαν  στους χώρους φιλοξενίας των ζώων, παρακολουθήσαν το τάισμα τους, και εντυπωσιαστήκαν  με ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές….τα δελφίνια!πάρκο 102

πάρκο 093

πάρκο 114

πάρκο 129

πάρκο 077πάρκο 066πάρκο 066πάρκο 062

πάρκο 058

πάρκο 051πάρκο 048

πάρκο 047

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Την Παρασκευή 9 Μαΐου οι μαθητές της Δ΄ τάξης εμπλουτίζοντας βιωματικά με τον καλύτερο τρόπο το μάθημα της Ιστορίας, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και τον ευρύτερο χώρο της Αρχαίας  Αγοράς παρατηρώντας από κοντά μεταξύ άλλων το Ερέχθειο, τον Παρθενώνα  τον Ναό της Αθηνάς Νίκης και το θέατρο  Ηρώδη του Αττικού.πάρκο 031

πάρκο 037πάρκο 015πάρκο 013πάρκο 006

πάρκο 002

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας

11111111

Την Παρασκευή 9  Μαΐου οι μαθητές της Γ΄τάξης επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας. Είδαν τα κυκλαδικά ειδώλια, τα τηγανόσχημα, αγγεία και αγάλματα καθώς και τμήματα τοιχογραφιών του ανακτόρου της Κνωσού. Εντυπωσιάστηκαν από τα χρυσά και περίτεχνα κοσμήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού. 

Επίσης ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου γι’ αυτές τις μέρες φιλοξενούνταν τα ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθύρων. 

Η επίσκεψη στο μουσείο ήταν απόλυτα πετυχημένη καθώς αυτή την περίοδο οι μαθητές διδάσκονται τον κυκλαδικό, μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό και αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση θαυμάζοντας τα ευρήματα αυτά από κοντά.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

«Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας»

Σας γνωρίζουμε ότι οι  Σχολικοί  Σύμβουλοι  της 3ης και 4ης  Εκπ/κής Περιφέρειας  Π.Ε.  Βοιωτίας, κ. Ζουγανέλη Άννα και κ.  Γεωργαντάς Απόστολος, σε συνεργασία με τη Σχ. Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Στ. Ελλάδας, κ. Λαπαντζή Ελένη και με το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Θήβας <<Ο Πίνδαρος>>, προγραμματίζουν τη διοργάνωση  επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα:

«Μαθητές που προβληματίζουν  τους εκπαιδευτικούς στη σχολική τάξη»

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 13.05.14 και  ώρα  09.00΄-14:00΄,  στο  2ο  Δημ. Σχ. Θήβας. Ως εκ τούτου το σχολείο μας την ημέρα εκείνη θα παραμείνει κλειστό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση