Αρχείο για "4 Μαρτίου 2014"

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, κατά τις διδακτικές ώρες (8.15 έως 10.15), αφού προβλεφθεί από του Δ/ντές και εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων αναπροσαρμογή του προγράμματος. Το σχολείο μας θα συμμετάσχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο διαγωνισμό αυτό.

 

ευκλείδης


 

Aποκριάτικο ξεφάντωμα

Ένα κυριολεκτικά αποκριάτικο ξεφάντωμα επιτεύχθηκε την Παρασκευή στο σχολείο μας.

Ένα πάρτι που είχε απ’ όλα μουσική, χορό, φαγητό, θέαμα και φυσικά μασκαρέματα.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας θέλοντας να δώσει χαρά σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στα πάρτι που γίνονται εκτός σχολείου έφερε στην παρέα μας κλόουν και ταχυδακτυλουργό , που με τα καμώματά τους ενθουσίασαν, διασκέδασαν τα παιδιά και έσπασαν τη μονοτονία της καθημερινότητας.

Μέσα σε αυτό το εύθυμο κλίμα δάσκαλοι, μαθητές και γονείς ήρθαν πιο κοντά.

Οι πολύχρωμες στολές ήταν ευφάνταστες και η δουλειά της κριτικής επιτροπής για το διαγωνισμό της καλύτερης αυτοσχέδιας στολής ήταν δύσκολη.

Το α΄ βραβείο κέρδισε μαθήτρια ντυμένη περίπτερο, το β΄ βραβείο η μαθήτρια ως μούμια και το γ΄βραβείο το δίδυμο Εσμεράλδα και Κουασιμόδος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί το ένα πραγματικά ήταν καλύτερο από το άλλο.

Από τη γιορτή δεν έλειψε και το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Ένα έθιμο που διατηρείται αυτούσιο στις μέρες μας και δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς.

Δύο μαμάδες η κ. Σωτηρίου και η κ. Πυτιρινοπούλου έστησαν τα σύνεργά τους και πρόσφεραν ζεστό ποπ-κορν σε όλα τα παιδιά.

Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τους γονείς κ. Μελισσάρη για την ηχητική υποστήριξη και τον κ. Γ. Καραγιώργο που οι λιχουδιές του ξετρέλαναν όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σαρακοστή και του χρόνου όλοι στο μέτρο ό039πως λένε στο βλάχικο γάμο.102
084
079029026019005

001

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση