Αρχείο για "Μάρτιος, 2014"

ΤΟ Α1 … “ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Στις 21 Μαρτίου 2014 τα παιδάκια του Α1 ένωσαν τις δυνάμεις  τους  κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φυλετικών διακρίσεων. Αφού συζήτησαν, δημιούργησαν μια κατασκευή θυμίζοντάς μας  πως όλοι  είμαστε ίσοι!!002

 

006

 

 

003

004

001

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Οι μαθητές της Ε΄ και  της  ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας παρέλασαν με καμάρι στην οδό Πινδάρου της Θήβας, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ακολουθούν από το viotiashop.

Συγχαρητήρια παιδιά!!! Και του χρόνου!!!!!

 

parelash 6

 

parelash 5

 

 

parelash 4

παρελαση 1παρελαση 2parelash 3

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η γιορτή του σχολείου μας, χαρακτηρίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους ως “συγκινητική”.290

Η παράσταση μας έβαλε όλους σε σκέψεις και μας “γέννησε” συναισθήματα που είχαμε ξεχάσει από καιρό. Είδαμε την ιστορία που διαβάζουμε στα βιβλία, να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δούλεψαν σκληρά για αυτό το έργο, αλλά το μεράκι και η δημιουργικότητά τους ,αντάμειψε αυτή την προσπάθεια και το κοινό ομολογουμένως έμεινε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Οι μικροί πρωταγωνιστές της έκτης τάξης, αποδείχθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και η ερμηνεία τους δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει εκείνη των πραγματικών ηθοποιών. Μαθητές και δάσκαλοι έγιναν μία μικρή θεατρική ομάδα με σκοπό να αναβιώσουν το δίλημμα που βασάνισε τον Διονύσιο Σολωμό. Ο εθνικό μας ποιητής, κλήθηκε να αποφασίσει για το αν θα υπηρετούσε τον εθνικό αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας με τη φυσική του παρουσία στο πεδίο της μάχης ή αν θα αξιοποιούσε το ποιητικό του χάρισμα με σκοπό να εξυμνήσει την ελευθερία.267

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τους εκπαιδευτικούς-συντελεστές της θεατρικής παράστασης που ήταν, οι δασκάλες της έκτης τάξης κ. Σελέκου Αλεξία και κ. Μουχτούρη Βασιλική, την θεατρολόγο κ. Μολογούση Σόνια, τον μουσικό κ. Καρτέρη Νικόλαο και την εικαστικό κ. Βαρσαμή Ελένη η οποία επιμελήθηκε το υπέροχο σκηνικό μας. Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την μοναδική εμπειρία που μας προσέφεραν. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο της πόλης μας, τον Σχολικό μας Σύμβουλο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και ας μην ξεχνάμε, πως η τέχνη έχει ανάγκη όχι μόνο από δημιουργούς αλλά και από κοινό.δημαρχος θηβας

Σχετική αναφορά έγινε και στην ιστοσελίδα του δήμου Θηβαίων όπου δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικό με την εκδήλωση του σχολείου μας.

Δείτε το άρθρο εδώ .

 

253

 

 

216282

 

280

 

275228

212
180

046

265245236205

040

034030019

009

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

 

Η βαθμολογία του β΄τριμήνου θα δοθεί τη Δευτέρα 24-3-2014 και ώρα 9:00 π.μ.   Κατά την ίδια ώρα μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς/κηδεμόνες των τάξεων Α’ & Β’, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών τους. 

 

κουκουβάγιαΑπό τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουνδιονύσιος-σολωμός

για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή 21-3-2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα

εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Θέματα & λύσεις του 8ου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης»

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές μας την Παρασκευή 7/3/2014 , στα πλαίσια του 8ου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, είναι τα ακόλουθα:

Ε΄δημοτικού                                                          ευκλείδης

Λύσεις

Στ’ Δημοτικού

Λύσεις

6 Μαρτίου:Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

036039Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής, και μελέτης και στην Ελλάδα. Θεωρείται πλέον κοινωνικό πρόβλημα και σύμφωνα με στατιστικές το 15% του μαθητικού πληθυσμού έχει πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας.

Οι συνέπειες της βίας και του εκφοβισμού στα παιδιά είναι σοβαρές και καθοριστικές για την ψυχοκοινωνικής τους εξέλιξη. Γι αυτό η πρόληψη και η κατάλληλη αντιμετώπιση κάθε μορφής  βίας είναι πολύ σημαντική.

Μια τέτοια μέρα μας έδωσε αφορμή για πολλές δράσεις σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας.038

Οι μαθητές της Α΄τάξης στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας είδαν σε  DVD το «Τσακωμός στο διάλειμμα», διάβασαν το παραμύθι  από το πρόγραμμα του Ε.Ψ.Υ.Π.Ε τα «Τα μπαλόνια της φιλίας » εν συνεχεία στην αίθουσά τους έφτιαξαν σε ομαδικό κολλάζ τα μπαλόνια της φιλίας και έκλεισαν τη δράση τους με μια συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  της  Δ΄ και της Ε΄ μετά από τη συζήτηση για το πρόβλημα έφτιαξαν τις αφίσες τους .

 

Οι μαθητές του Δ2 εμπνεύστηκαν από τη κουβέντα τους και κατέληξαν να γράψουν και τους δικούς τους στίχους.044041

037

 

034032

026
025022017009

008

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, κατά τις διδακτικές ώρες (8.15 έως 10.15), αφού προβλεφθεί από του Δ/ντές και εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων αναπροσαρμογή του προγράμματος. Το σχολείο μας θα συμμετάσχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο διαγωνισμό αυτό.

 

ευκλείδης


 

Aποκριάτικο ξεφάντωμα

Ένα κυριολεκτικά αποκριάτικο ξεφάντωμα επιτεύχθηκε την Παρασκευή στο σχολείο μας.

Ένα πάρτι που είχε απ’ όλα μουσική, χορό, φαγητό, θέαμα και φυσικά μασκαρέματα.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας θέλοντας να δώσει χαρά σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στα πάρτι που γίνονται εκτός σχολείου έφερε στην παρέα μας κλόουν και ταχυδακτυλουργό , που με τα καμώματά τους ενθουσίασαν, διασκέδασαν τα παιδιά και έσπασαν τη μονοτονία της καθημερινότητας.

Μέσα σε αυτό το εύθυμο κλίμα δάσκαλοι, μαθητές και γονείς ήρθαν πιο κοντά.

Οι πολύχρωμες στολές ήταν ευφάνταστες και η δουλειά της κριτικής επιτροπής για το διαγωνισμό της καλύτερης αυτοσχέδιας στολής ήταν δύσκολη.

Το α΄ βραβείο κέρδισε μαθήτρια ντυμένη περίπτερο, το β΄ βραβείο η μαθήτρια ως μούμια και το γ΄βραβείο το δίδυμο Εσμεράλδα και Κουασιμόδος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί το ένα πραγματικά ήταν καλύτερο από το άλλο.

Από τη γιορτή δεν έλειψε και το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Ένα έθιμο που διατηρείται αυτούσιο στις μέρες μας και δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς.

Δύο μαμάδες η κ. Σωτηρίου και η κ. Πυτιρινοπούλου έστησαν τα σύνεργά τους και πρόσφεραν ζεστό ποπ-κορν σε όλα τα παιδιά.

Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τους γονείς κ. Μελισσάρη για την ηχητική υποστήριξη και τον κ. Γ. Καραγιώργο που οι λιχουδιές του ξετρέλαναν όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σαρακοστή και του χρόνου όλοι στο μέτρο ό039πως λένε στο βλάχικο γάμο.102
084
079029026019005

001

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση