Η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΤη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα φέτος: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

08.10-09.00

Οι μαθητές με τους δασκάλους τους θα διαπραγματευθούν το μήνυμα της ημέρας στην αίθουσά τους με ανάγνωση και δραματοποίηση κειμένων, προβολές εικόνων και βίντεο, δημιουργία σεναρίου και άλλες δραστηριότητες που θα προκύψουν κατά τη διαπραγμάτευση του θέματος.

09.00-11.00

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων θα συνεχίσουν δημιουργώντας χειροτεχνίες, όπως κολάζ, αφίσες, πανό, σελιδοδείκτες, κ.ά., που θα παρουσιάσουν στη συνέχεια στη διάρκεια των αγώνων αθλοπαιδείας.

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του Smashball, ενός συναρπαστικού παιχνιδιού βόλεϊ για παιδιά, από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και προπονητή κ. Ανδρεάδη Ιωάννη. Πληροφορίες για το παιχνίδι εδώ → Smashball

11.00-13.00 Αγώνες αθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ

11.00-11.30 Ποδόσφαιρο Γ΄- Δ΄ και Βόλεϊ Ε΄- ΣΤ΄

11.30-12.00 Βόλεϊ Γ΄- Δ΄ και Μπάσκετ Ε΄- ΣΤ΄

12.00-12.30 Ποδόσφαιρο Α΄- Β΄ και Βόλεϊ Ε΄- ΣΤ΄

12.30-13.00 Ποδόσφαιρο  Ε΄- ΣΤ΄ και Βόλεϊ Γ΄- Δ΄

Οι ομάδες μπορεί να είναι μεικτές αγόρια-κορίτσια και πιθανό και εκπαιδευτικοί, γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

13.00-14.00 Προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Το αηδόνι», του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που αφορά την ενδοσχολική βία και τη διαφορετικότητα. Η ταινία βραβεύτηκε με ειδικό βραβείο από τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία». Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ Α.Ε., η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Τη δράση καλούνται και μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών.    

Για την εισαγωγή στο κλίμα ακολουθεί το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα με τίτλο «Στην Αμερική», σε στίχους και μουσική του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στο τραγούδι γίνεται λόγος για τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μέχρι να φτάσουν στη δική τους «Γη της Επαγγελίας», αλλά και για τις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο τόπο. Οι εικόνες του βίντεο παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, αλλά η ουσία (οι δυσκολίες, η υπομονή και η ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ελπίδα) δεν αλλάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *