Έλεγχοι Α΄ Τριμήνου σχολικού έτους 2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι  την  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018  τις ώρες 18.00΄έως 19.30΄ θα γίνει επίδοση της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων. Σας επισημαίνουμε ότι για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα δοθεί Έλεγχος και για των Α΄ και Β΄ θα γίνει ενημέρωση.

                                                                                                     Η δ/ντρια- Το δ/κό προσωπικό

 

 

Εκδήλωση στο Δημαρχείο για την παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού 27/11/2018

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του παιδιού πραγματοποίησε δράση με τη συμμετοχή μαθητών όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018. Στην παραπάνω δράση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν από δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από κάθε σχολείο, για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα σχετικά με την κοινωνική ζωή της πόλης μας (περιβάλλον, καθαριότητα, άθληση, εκπαίδευση, ασφάλεια, υγεία κ.ά.).

Πρόθεση του Δήμου Ορεστιάδας ήταν να αποτελέσει η εκδήλωση αυτή την αφορμή, ώστε να τονιστεί δημόσια το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν ελευθέρα τις απόψεις τους για όλα τα θέματα που τα αφορούν, όπως προβλέπουν τα άρθρα 12 & 13 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Απώτερος στόχος δε, είναι τα παιδιά να γίνονται πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς τους, αναλαμβάνοντας ατομικά και συλλογικά ευθύνες για την καλυτέρευση της ζωής και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Ο κ. Μαυρίδης Βασίλειος, Δήμαρχος της πόλης μας και  ο  κ. Γιώργος Καραγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καλωσόρισαν τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.  Προβλήθηκε βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών και την ελευθερία γνώμης και έκφρασης. Στη συνέχεια οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και διάβασαν τις προτάσεις τους.

Τέλος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος  συγχάρηκε τους  μαθητές  για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους, απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δύο μαθήτριες της ΣΤ τάξης, οι οποίες κατέθεσαν τις προτάσεις των μαθητών του σχολείου μας.

Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων για το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 10/12/2018-14/12/2018 στο σχολείο μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης – Συγκέντρωσης Τροφίμων-Εφοδίων 10/12/2018-14/12/2018. Πρόκειται για  κοινή δράση που συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης , τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, την Ένωση Γονέων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  η οποία εκτός από τον άμεσο στόχο, που είναι η  συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων, αποτελεί  και ερέθισμα προβληματισμού των  παιδιών πάνω σε αξίες όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη.

Παραθέτουμε τη λίστα τροφίμων-εφοδίων, τα οποία θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μας:

Ενδεικτική λίστα Τροφίμων – Εφοδίων
1. Ελαιόλαδο
2. Μακαρόνια
3. Κριθαράκι
4. Ρύζι
5. Φακές
6. Φασόλια
7. Ρεβύθια
8. Βιτάμ
9. Ζάχαρη
10. Αλάτι
11. Ντοματοπολτός
12. Μερέντα
13. Μαρμελάδα
14. Γάλατα μακράς διάρκειας
15. Κορν φλέικς
16. Φρυγανιές
17. Κονσέρβες
18. Ξύδι
19. Λεμόνι χυμός
20. Αλεύρι
21. Μπισκότα
22. Παξιμάδια
23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση)
24. Μωρομάντηλα
25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια
26. Οδοντόκρεμες -Οδοντόβουρτσες
27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 05/12/2018 το σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω Γενικής Συνέλευσης και εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας.

Η δ/ντρια-Το εκπ/κό προσωπικό

Σχολική γιορτή Πολυτεχνείου 16-11-2018

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή της 45ης επετείου του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Συγχαρητήρια στους μαθητές της Πέμπτης Ε΄τάξης και στους εκπαιδευτικούς τους: κ.Μαλλιακούδη Εμμανουήλ της Ε1, κ.Γιαντσελίδου Χρυσούλα της Ε2 και Καρανίκα Χαράλαμπο μουσικό για την άρτια διοργάνωση και παρουσίαση της γιορτής.

Σχολική γιορτή ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16/11/2018 , ημέρα σχολικής εορτής για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν το πρωί στις 8.45΄-χωρίς τσάντες-για να παρακολουθήσουν τη γιορτή, η οποία θα αρχίσει στις 9.00΄και θα σχολάσουν στις 10.00΄μετά το τέλος της γιορτής, εκτός των μαθητών της ΣΤ τάξης, οι οποίοι θα παραμείνουν για να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνου, που θα γίνει στις 11.00΄και θα αποχωρήσουν στις 11.30΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, ούτε η πρωινή ζώνη.

Η δ/ντρια-Το διδ/κό προσωπικό

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω πανελλαδικών εκλογών των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη  Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η δ/ντρια -το διδ/κό προσωπικό

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σας καλεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 (19:00 μ.μ)., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με θέματα: Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εάν δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την υπέροχη παρουσία τους και στους συνοδούς γυμναστές, τον κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο και τον κ. Κοκκίνη Γεώργιο!

 

 

 

 

Σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος  του έπους του 1940 και η γιορτή της σημαίας στο σχολείο μας με θεατρικά, ποιήματα και τραγούδια! Συγχαρητήρια σε όλους τους  μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης, καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης της γιορτής. Ευχαριστούμε τον δήμαρχό μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!