Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου

Nannina Sakka Nikolakopoulou

Η Ναννίνα Σακκά – Νικολακοπούλου έχει τελειώσει την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Από το 1965 μέχρι σήμερα είναι δασκάλα στο Αρσάκειο και Διευθύντρια στο Δ΄ Τοσίτσιο Δημοτικό Σχολείο. Παραδίδει σεμινάρια σε δασκάλους με θέμα “Τα πρότυπα κείμενα της παιδικής λογοτεχνίας μέσω της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος” και οργανώνει αφιερώματα σε Έλληνες λογοτέχνες με τη συμμετοχή των μαθητών καθώς επίσης και πολλές εκδηλώσεις, τόσο για το βιβλίο όσο και εκθέσεις βιβλίου. Διασκευάζει για το θέατρο έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας. Από το 2008 είναι πρόεδρος του Σωματείου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με σκοπό την προώθηση και διάδοση του παιδικού βιβλίου. Κύρια έργα της: “Από τη μυθολογία των λαών”, “Μίλων ο Κροτωνιάτης”.

Βιβλία της συγγραφέως: 

Astravi

Επιχείρηση Αστράβη 

Κι αυτό το καλοκαίρι προμηνύεται βαρετό για την Αγάθη και τη Νάνση. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, διακοπές στο Λαύριο με την ίδια παρέα. Κι όμως, η καλοκαιριάτικη μπόρα που ματαιώνει την εκδρομή τους θα δώσει την ευκαιρία στα οκτώ παιδιά να μάθουν την ιστορία του Λαυρίου και να γνωρίσουν τα παλιά μεταλλεία κι όχι μόνο. Τι μυστήριο κρύβουν, άραγε, οι άνθρωποι στο τροχόσπιτο; Ποιοι ζούσαν στο “χωριό φάντασμα”; Τι είναι οι παράξενοι ήχοι που ακούγονται από την παλιά γαλαρία; Τι συνέβη στη Μυρτώ τη νύχτα της πυρκαγιάς; Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από την επιχείρηση Αστράβη και το καλοκαίρι αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.

Teraton

Τα οικογενειακά των τεράτων 

Όλοι οι λαοί της γης έχουν τη δική τους μυθολογία. Ο άνθρωπος των προϊστορικών χρόνων ζει αδύναμος μέσα στη φύση. Ο κόσμος που απλώνεται γύρω του είναι εχθρικός. Αδυνατώντας να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα (βροντή, αστραπή, κεραυνό, σεισμό), τα θεοποίησε. Έφτιαξε παντοδύναμους θεούς, αλλά και διάφορα όντα, δημιουργήματα της φαντασίας του, πλάσματα καταστροφικά και τρομερά στην όψη.

 

 

 

Kimolias

Περιπέτεια στο νησί της κιμωλίας

Μια εκδρομή στο τέλος του καλοκαιριού γίνεται συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης για μια παρέα παιδιών. Όμως, ποια είναι αυτή η σκιά που τριγυρνά στα δρομάκια του χωριού μόλις πέφτει η νύχτα; Και ποιος έκλεψε τον πολύτιμο θησαυρό της Αρχαιολογικής Συλλογής του Μουσείου;
Περιπετειώδεις βόλτες σε γραφικά μονοπάτια και απίθανες εξερευνήσεις σε θαλάσσιες σπηλιές και παραλίες. Η παρέα των παιδιών περνάει αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές στο πανέμορφο και γεμάτο μυστικά νησί της Κιμώλου. Ποιος, όμως, θα δώσει τελικά τη λύση στο μυστήριο της κλοπής στο Μουσείο;

 

Rompot

Το ζωντανό ρομπότ 

Μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει ρομπότ; Φαίνεται πως μπορεί, αν αγαπάει, αν βοηθάει κάποιον που τον χρειάζεται, αν είναι καλός φίλος και σύντροφος, αν γίνεται η δύναμη για κάποιον αδύνατο.
Τότε, ναι, γίνεται ένα “ζωντανό ρομπότ”.

 

 

 

 

Giola

Η Γιόλα με το μπαλόνι

Η Γιόλα ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου ένα καλοκαιριάτικο βράδυ.  Στην αρχή μού φάνηκε σαν το κοριτσάκι της διπλανής αυλής, μόνο που τώρα ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να της μοιάζει, γιατί κι εκείνη δεν έμοιαζε με κανένα. Μ’ έμαθε να βλέπω πέρα απ’ τον εαυτό μου και μέσα σ’ αυτόν.
Μπαίναμε στο ίδιο όνειρο και ταξιδεύαμε στα “χαμένα καράβια”, ακολουθώντας το δρόμο που πάνε τα σύννεφα και τα πουλιά. Ακούγαμε τι λένε τα βότσαλα και τα κοχύλια στην αμμουδιά,
ξεχωρίζαμε τις αλήθειες απ’ τα ψέματα. Στην κάψα του καλοκαιριού στολίζαμε τα μαλλιά μας μ’ αστερένια ανθάκια.

 

Agones

Ολυμπιακοί Αγώνες 

Από τη μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας είναι άγνωστα ή λιγότερο γνωστά. Υπάρχουν παραλειπόμενα που έχουν σημασία, μεγάλα ή μικρά γεγονότα που άφησαν τα σημάδια τους στα χρόνια που πέρασαν, κι αξίζει να τα δει κανείς. Και τα σημαντικά και τα ασήμαντα έχουν τη δική τους γοητεία, και, αν ρήξει κανείς μια ματιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από μια τέτοια οπτική γωνία, θα βρει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *