ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ … ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

corona-virus-kurzgesagt

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητά μας παιδιά,

Ένας ιός που δε βλέπουμε μας έχει κλείσει στο σπίτι.

Αυτό όμως γίνεται για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας.

Καλό είναι να εκμεταλλευτείτε την παραμονή σας στο σπίτι με διάφορους δημιουργικούς τόπους: παίζοντας επιτραπέζια, ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές ή κολάζ, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο, συζητώντας με τους γονείς σας, βλέποντας ταινίες και ό,τι άλλο δημιουργικό σκεφτείτε σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

Φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και υγιεινή με φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια και πολλά υγρά (νερό και φυσικούς χυμούς).

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά σας “από μακριά” για να συνεχίσετε να έχετε επαφή με τα μαθήματά σας.

Μπορείτε με τη βοήθειά τους να εκμεταλλευτείτε αυτόν τον αναπάντεχο ελεύθερο χρόνο για να καλύψετε κάποια κενά που ίσως έχετε, να κάνετε επαναλήψεις και γενικά να γυρίσετε στο σχολείο πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί.

Οι δάσκαλοι είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν και να λύσουν την οποιαδήποτε απορία σας.

Πρέπει να ξέρετε ότι τέτοιες καταστάσεις έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά οι άνθρωποι κατάφερναν και τις ξεπερνούσαν. Έτσι θα γίνει και τώρα. Η ανθρωπότητα σύντομα θα βγει νικήτρια από τη μάχη και με αυτό τον ιό.Εμπιστευόμαστε την επιστήμη, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και όλα θα πάνε καλά.

Σύντομα θα ξανα γυρίσουμε στο σχολείο μας πιο ξεκούραστοι, πιο δυνατοί και σίγουρα πιο σοφοί.

Μέχρι τότε …να είστε όλοι καλά…και μην ξεχνάτε να μπαίνετε συχνά στην ιστοσελίδα του σχολείου μας  και να ενημερώνεστε, (Απλά πληκτρολογήστε : 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων)

Επίσης μην ξεχνάτε την Εκπαιδευτική Τηλεόραση κάθε μέρα στις 10.00 από την ΕΤ2.

Λεπτομέρειες και οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/anastoli-leitourgias-ekpaideftikon-monadon/44445-21-03-2020-odigies-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi