ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ (Μέρος 3ο)

 

Φέτος ζούμε ένα διαφορετικό Πάσχα, με τα νήπια να βρίσκονται αντιμέτωπα με μια πρωτόγνωρη κοινωνική πραγματικότητα. Χρειάζονται τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτή. Για το λόγο αυτό εκπαιδευτικοί και γονείς ενθαρρύνοντας τα παιδιά,  να σκεφτούν τα ίδια πώς να γεμίσουν το χρόνο τους, προσπαθούν να καλλιεργήσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους.

Η ανταπόκριση των μαθητών μας στη στήλη τα “παιδιά προτείνουν” μας εξέπληξε!. Με τη φαντασία τους και τη δημιουργική τους σκέψη να κυριαρχεί,  μας προτείνουν εξ αποστάσεως με βίντεο ή φωτογραφίες, δικές τους κατασκευές με υλικά από τη φύση ή άλλα υλικά που έχουν στο σπίτι τους! Κατασκευές με αφορμή το Πάσχα αλλά και την ανθισμένη φύση. Εκτός από κατασκευές τα παιδιά εμπλουτίζουν τη στήλη μας προτείνοντας και εύκολα πειράματα με υλικά που υπάρχουν σπίτι μας. Επίσης πως μπορούμε να ζωγραφίζουμε ζωάκια χρησιμοποιώντας την παλάμη μας και τέλος μας προτείνουν ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι.

Τους αξίζει καθημερινή επιβράβευση για να συνεχίσουν  να αντιμετωπίζουν τον εγκλεισμό τους στο σπίτι με φαντασία κέφι και μεράκι!

ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Ένας αυτοσχέδιος επιτάφιος ,σταυρός και πασχαλινά αυγά με πηλό, γύψο ή ζυμάρι,

από τη μαθήτρια του Β΄τμήματος Βύσιου Μαρία.

 

 

Ένα υπέροχο φυτολόγιο, βαφή αυγών και κάρτα Αναστάσεως.

Από τον μαθητή του Β΄τμήματος Στραβοδήμο Νίκο.

Βραχιολάκια και κολιέ για τις φίλες μας με σπόρους από λουλούδια.

Μια υπέροχη ιδέα από τον μαθητή του Β΄τμήματος: Αγραφιώτη Παύλο.

Ώρα να πειραματιστούμε…….

Ο Νικόλας μας εξηγεί πως μορούμε να φτιάξουμε ένα ηφαίστειο στο σπίτι μας και πως να πειραματιστούμε με τα χρώματα.

 

Δεν μπορούμε να ζωγραφίσουμε ζωάκια;

Τα παιδιά προτείνουν τον τρόπο. Απλά ακουμπάμε την παλάμη του ενός ή και των δύο χεριών σε ένα χαρτί. Κάνουμε με μαρκαδόρο το περίγραμα και δείτε το αποτέλεσμα.

Ακολουθούν επίσης  προτάσεις παιχνιδιών από το μαθητή του Β τμήματος, Αντώνη Ζαμπάρα και περιγραφή ζωγραφιάς από το Χρήστο Μακρή.

1 σχόλιο στο “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ (Μέρος 3ο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *