Η Τετάρτη , 2 Φεβρουαρίου 2022, δεν ήταν μια απλή μέρα για εμάς. Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε, διαδικτυακά, στις τάξεις μας, τον Διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Θεόδωρο Παπακώστα!
Ο αγαπημένος μας συγγραφέας και podcaster δέχτηκε την πρόσκληση μας και μας έλυσε όλες μας τις απορίες.
Από το πρωί όλοι προετοιμαζόμασταν με χαρά και αγωνία! Ευτυχώς ο κύριος Μίλτος Φαναράς, δάσκαλος Πληροφορικής του σχολείου μας, ρύθμισε όλα τα τεχνικά ζητήματα. Υπολογιστές, κάμερες, μικρόφωνα, webex και έτοιμοι…. η συνάντηση ξεκίνησε!
Ο ενθουσιασμός, μικρών και μεγάλων (γιατί μη νομίζετε ότι και οι δασκαλες μας δεν χάρηκαν εξίσου με μας) είχε κορυφωθεί! Οι ερωτήσεις μας στον κύριο Παπακώστα έπεφταν βροχή!
Γιατί η Ήρα ήταν ζηλιάρα; Τι έκανε ο Ηρακλής το λιοντάρι της Νεμέας; Γιατί να γίνονται πόλεμοι; Γιατί να θυσιαστεί η Ιφιγένεια; Ποιος ήταν η πραγματική αιτία του Τρωικού πολέμου; Άραγε τα αγγεία πέφτουν ποτέ απ’ τα χέρια των αρχαιολόγων και σπάνε;
Βεβαίως, ο καλεσμένος μας δεν έδειξε να κουράζεται στιγμή! Μας απαντούσε πρόθυμα, χαρίζοντας μας απλόχερα τις γνώσεις του.
Κύριε Παπακώστα, όλοι εμείς, οι μαθητές της Γ’ τάξης, σας ευχαριστούμε πολύ που δεχτήκατε την πρόσκλησή μας, που απαντήσατε σε όλες μας τις ερωτήσεις και ελπίζουμε σύντομα να σας γνωρίσουμε από κοντά!
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Οι μαθητές των τάξεων Γ’1 και Γ’2
Οι εκπαιδευτικοί
Σοφία Φωτιάδου
Σοφία Τερζή
Αναστασία Μπαρσάκη



