Με ποιες αλλαγές ανοίγουν τα σχολεία!

Ανοίγουν κανονικά την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με κάποιες όμως αλλαγές.

Τα self-test θα γίνονται από όλους τους μαθητές εμβολιασμένους και μη.

Μόνο για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων το self-test θα πρέπει να γίνει έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10 Ιανουαρίου), της Τρίτης (11 Ιανουαρίου) και της Παρασκευής (14 Ιανουαρίου).

Τις υπόλοιπες εβδομάδες το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν self-test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Σε περίπτωση κρούσματος θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα:

α) Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα

β) Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Πηγή: alfavita.gr