Άνοιξης συνέχεια…

Καλημέρα παιδιά! Έρευνες δείχνουν ότι η μουσική σχετίζεται με την πρόκληση συναισθημάτων αλλά και με την ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί τα συναισθήματά του. Για τον λόγο αυτό σκεφτήκαμε να μεταφέρουμε την αίσθηση και τις εικόνες της Άνοιξης μέσα από ένα τραγούδι!

Θυμάστε το Τραγούδι του Φθινοπώρου και το Τραγούδι του Χειμώνα που μάθαμε στο νηπιαγωγείο; Νομίζουμε ότι είναι καιρός να ακούσετε και να μάθετε το Τραγούδι της Άνοιξης για να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί… Όπως και τα προηγούμενα είναι σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη και μουσική του Ευριπίδη Ζεμενίδη με τις φωνές της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Καλή ακρόαση!

Προτεινόμενες Δραστηριότητες

  • Ζωγραφίστε το τραγούδι της Άνοιξης.
  • Δημιουργήστε ένα εύκολο ανοιξιάτικο κολλάζ.
  • Φτιάξτε μια γιρλάντα με πεταλούδες από εφημερίδες, παρτιτούρες ή οποιοδήποτε χαρτί. Σχεδιάστε, κόψτε και κολλήστε τες σε ένα σπάγκο και διακοσμήστε το δωμάτιό σας. Καλή επιτυχία!

             

Για να ακούσετε το τραγούδι και να δείτε το video για το κολλάζ πατήστε στα πράσινα γράμματα.
Η φωτοτυπία για το τραγούδι, τα υλικά για το κολλάζ και τα φύλλα εργασίας για το πρόγραμμα “Ο κήπος με τις 11 γάτες” είναι στο νηπιαγωγείο.

Ανακτήθηκαν από τον χρήστη: Τέσσερις εποχές και μια συγνώμη, 26.01.2014, 17.01.2014, 04.03.2014
Ανακτήθηκε από: krokotak.com, Μάιος 2016
Ανακτήθηκαν από: unfilsurlatoile.canalblog.com, 14.01.2012
Τα  παραπάνω ανακτήθηκαν για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στους δημιουργούς τους.

CC BY 4.0 Άνοιξης συνέχεια… από 20ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.