Τα Μουσεία και οι Τηλεπικοινωνίες γιορτάζουν

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!

Σήμερα 18 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και χθες 17 Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συνδυάσουμε αυτές τις ημέρες και να πάμε Μουσείο, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Επειδή όμως δεν μπορούμε να το επισκεφτούμε, τι θα λέγατε να έρθει το μουσείο στο σπίτι μας;

Ένα μουσείο διαφορετικό από αυτά που ίσως  έχετε επισκεφθεί… Ένα μουσείο γεμάτο ιστορίες σχετικές με την ανάγκη της επικοινωνίας και την εξέλιξη των ελληνικών τηλεπικοινωνιών. Από τη φωνή στη προμηθεϊκή φωτιά που γέννησε την πυρσεία από τις φρυκτωρίες (οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες), στον ήχο του κέρατος, τις χρωματιστές σημαίες, στο άφλαστον των πλοίων, την αντανάκλαση των ασπίδων στον ήλιο, το σφύριγμα το κλέφτικο, τα φλάμπουρα, τα μπαϊράκια, τα σήμαντρα των μοναστηριών, στον ηλεκτρικό τηλέγραφο (1844), το τηλέφωνο (1876), το κινητό τηλέφωνο (1910), τους δορυφόρους (1960) και το διαδίκτυο (1969) παρουσιάζονται οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωροχρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία. Μία ιστορία με αρχή, μέση αλλά χωρίς τέλος!

Προτεινόμενες δραστηριότητες

Διαλέξτε μία ή περισσότερες από τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε και διασκεδάστε.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών είναι μέλος των ICOM (International Council of Museums-Ελληνικό Τμήμα), CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology). Συνεργάζεται με σημαντικούς επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς,  με την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και με φορείς εκτός Ελλάδας, μέσω της συμμετοχής του σε ερευνητικά προγράμματα.

Ανακτήθηκε από https://www.otegroupmuseum.gr

Μένουμε σπίτι, μένουμε συνδεδεμένοι, μένουμε περίεργοι και προσπαθούμε να επικοινωνούμε καθημερινά. Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας θα υπάρχουν αναρτήσεις για τους μαθητές μας. Στείλτε μας την καλημέρα, τα νέα και τις δημιουργίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@20nip-kozan.koz.sch.gr.