Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συνέχεια…

Ας γνωρίσουμε τώρα έναν από τους πιο αγαπημένους παιδικούς συγγραφείς. Ήταν 2 Απριλίου του 1805 όταν στη Δανία γεννήθηκε ένα αγοράκι, γιος ενός φτωχού τσαγκάρη και μιας πλύστρας. Το όνομα αυτού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου.

Με τα παραμύθια του “Η μικρή γοργόνα”, “Το ασχημόπαπο”, “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”, “Η Τοσοδούλα”, “ Ο μολυβένιος στρατιώτης” και τόσα άλλα κατάφερε να συγκινήσει και να ταξιδέψει τις σκέψεις των μικρών παιδιών. Τα παραμύθια του είναι μια τεράστια κληρονομιά που ακόμη και σήμερα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες απολαμβάνουμε τα βιβλία του κι έτσι τον τιμούμε και τον θυμόμαστε.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μέσα από τις ιστορίες του μας μαθαίνει:

  • Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και απλά πράγματα
  • Η αληθινή ομορφιά υπάρχει μέσα μας
  • Να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τη δύναμή μας

Παρ’ όλες τις δυσκολίες στο τέλος οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία όπως συμβαίνει και με τους ήρωες των παραμυθιών του.

Προτεινόμενες Δραστηριότητες
Είμαστε σίγουρες πως σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα παραμύθι του Άντερσεν. Ψάξτε να δείτε ποιο έχετε και ζητείστε να σας το διαβάσουν. Επίσης προτείνουμε, σε ένα χαρτί να κάνετε μια αφίσα για το βιβλίο. Μπορείτε να ζωγραφίσετε βιβλία, αγαπημένους ήρωες, να γράψετε τις λέξεις: διαβάζω, βιβλίο, ονόματα συγγραφέων….. Διακοσμήστε γύρω – γύρω την αφίσα σας με πολύχρωμες τελείες. Γράψτε το όνομά σας και την ημερομηνία 2 Απριλίου 2020. Μην ξεχάσετε να κρατήσετε τις εργασίες που κάνετε σπίτι για να τις προσθέσουμε στο τέλος στο φάκελό σας.

Και μην ξεχνάτε τα 10 δικαιώματα του μικρού αναγνώστη…

Ανακτήθηκε από gk-aris.blogspot.com/

Μήπως όμως θέλετε να ακούσετε και κάποια παραμύθια; Τι λέτε γι’ αυτά; Είναι “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου (Εκδόσεις Μεταίχμιο, ανάρτηση στο Soudcloud.com) και “Το σπίτι με τις γάτες” της Ξένιας Καλογεροπούλου (Εκδόσεις Μάρτης, ανάρτηση στο youtube).

Και μην ξεχνάτε… Τίποτα δεν αντικαθιστά ένα βιβλίο… Το βιβλίο της Λέιν Σμιθ τα λέει όλα…

Ανακτήθηκε από MacmillanChildrens