Έφτασε η Mεγάλη Εβδομάδα

Τα παιδιά μας  στέλνουν τις ευχές τους σε μια ομαδική δουλειά κατά την διάρκεια του τελευταίου μάθηματος στην τηλεκπαίδευση!!!! Καλό Πάσχα με χρώματα και σχέδια από τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε μαθητή μας !!! Είμαστε περήφανοι για σας παιδιά για όλη την συμμετοχή σας στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση!!!! Τα πήγατε εξαιρετικά!!!!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ!!

Τα κουνελάκια  και οι κατασκευές που μας στείλατε βρίσκονται στο ιστολόγιό μας και μαζί έφεραν την ομορφιά και την γλυκιά προσμονή του Πάσχα!!  Περιμένουν και άλλους φίλους!!

Ιστορίες , κουκλοθέατρο και τραγουδάκια  για ξεκούραση και χαλάρωση στις μέρες των διακοπών:

https://www.youtube.com/watch?v=cS_BX_ypAHc&ab_channel=AnnaVrettou

Η πασχαλίτσα της αγάπης

Ένα πασχαλινό παραμύθι θα δούμε  σήμερα παιδιά για μια πασχαλίτσα που αναζητά να βρει, τι σημαίνει ΠΑΣΧΑ!!!

Τώρα ήρθε η ώρα για τις κατασκευές μας!!! Θα φτιάξουμε κάρτες για να γράψουμε τις πασχαλινές ευχές μας!! Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι χαρτόνι για το κουνελάκι και ένα χαρτόνι που θα το διπλώσετε στη μέση για να γίνει η κάρτα σας!!

Αυτό το κουνελάκι που θα φτιάξετε θα το κολλήσετε στο εξωτερικό μέρος της κάρτας. Μέσα στην κάρτα τώρα θα γράψετε :

Καλό Πάσχα

Καλή Ανάσταση

 

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε κουνελάκια από μια παλιά κάλτσα και λίγο ρύζι.!! Θυμηθείτε τα χιονανθρωπάκια που φτιάξαμε τον χειμώνα!!!! Με τον ίδιο τρόπο θα κάνουμε και τα κουνελάκια μόνο που τώρα θα κόψουμε την κάλτσα που περισσεύει , με τέτοιο τρόπο ώστε να  γίνουν δύο αυτάκια. Θα σας βοηθήσουν οι εικόνες και το βίντεο παρακάτω .

Πηγή εικόνων από το διαδίκτυο: Ανδρονίκη η νηπιαγωγός, m.ok.ru, east coast mommy,pinterest

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

https://www.youtube.com/watch?v=cS_BX_ypAHc&ab_channel=AnnaVrettou

Το Πάσχα μας συμβαδίζει με την αναγέννηση της φύσης και την άνοιξη. Φτιάξτε λοιπόν άλλο ένα διαφορετικό αυγό με υλικά που θα βρείτε στον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Χαρτί ή χαρτόνι
  • Μαρκαδόρο
  • Κόλλα
  • Μία συλλογή από φύλλα, λουλούδια, πέταλα!

Οδηγίες:

  1. Μαζέψτε ότι σας αρέσει, λουλούδια, φύλλα, πέταλα, χορτάρι.
  2. Σχεδιάστε με το μαρκαδόρο στο χαρτόνι ένα μεγάλο οβάλ σχήμα το αυγό σας δηλαδή.
  3. Αλείψτε κόλλα σε όλη την επιφάνεια του αυγού.
  4. Διαλέξτε τώρα όλα αυτά που έχετε μαζέψει από τον κήπο ή τη γλάστρα σας και κολλήστε όμορφα όπως προτιμάτε στην επιφάνεια του αυγού.
  5. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο αυγό ή πολλά μικρότερα για τις Πασχαλινές σας κάρτες!

Μπορείτε επίσης να κολλήσετε κομματάκια από χρωματιστές χαρτοπετσέτες.

Ή να χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι πιασμένο με  ένα μανταλάκι και να φτιάξετε τύπωμα.

Χρησιμοποιήστε τα υλικά και τα παιχνίδια που έχετε στο δωμάτιό σας για να φτιάξετε ένα μεγάλο αυγό στο πάτωμα.

Περιμένουμε τις φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας!!!

Εικόνες : paidorama.com, printerest.com, mothersblog.gr

ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=rJQQs6LKTys&ab_channel=%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Έφτασαν και οι πρώτες πασχαλινές κατασκευές, στην ψηφιακή μας τάξη!!!!!! Τα αστέρια του Νηπιαγωγείου μας δημιουργούν εξαιρετικές κατασκευές όπως βλέπουμε!!!!

ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΝΙΚΟ, ΣΤΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΕ!!!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το Σάββατο, μια μέρα πριν την Κυριακή των Βαίων, γιορτάζουμε την Ανάσταση του Λαζάρου. Ο Λάζαρος ήταν ο αγαπημένος φίλος του Χριστού που ζούσε στην πόλη Βηθανία. Παρακάτω θα δείτε την ιστορία και θα ακούσετε τα κάλαντα του Λαζάρου που τραγουδούν σε όλη την Ελλάδα.

Στις Λαζαρίνες παλιά  συνήθιζαν να δίνουν αυγά. Αυγά βέβαια βάφουμε και την Μεγάλη Πέμπτη. Όπως καταλαβαίνετε οι κοτούλες έχουν την τιμητική τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Άλλωστε το αυγό συμβολίζει την Ανάσταση και τη ζωή. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως βγαίνουν τα πουλάκια από τα αυγά!!Κάντε  ησυχία όμως, για να μην τρομάξουμε την κότα με τα πουλάκια της!!

ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Τοποθετείστε τις εικόνες στη σωστή σειρά.

Δημιουργήθηκαν από την Βασιλική Νίκου.

 

ΏΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ. Δείτε τις εικόνες και φτιάξτε και εσείς παιδιά μια κοτούλα που θα στέκεται στο γραφείο σας! Θα χρησιμοποιήσετε ένα χαρτόνι σε σχήμα κύκλου ή ένα χάρτινο πιάτο. Αφού το διπλώσετε στη μέση θα φτιάξετε τα υπόλοιπα μέρη της κότας και θα τα κολλήσετε στη σωστή θέση τους. Δηλαδή θα χρειαστεί να φτιάξετε λοφίο, ράμφος , λειρί , φτερά και ουρά.

Οι εικόνες αντλήθηκαν από το διαδίκτυο. Πηγές: 2dslivadeias.blogspot.com, preschoolactivities.us,47 Νηπιαγωγείο Πειραιά blogs.sch.gr

Δαχτυλόκουκλες Μελισσούλες

Καλημέρα , αγαπημένα μας παιδιά!!! Ήρθε η στιγμή να δούμε τις χαριτωμένες δαχτυλόκουκλες των φίλων μας. Μας έστειλε η Μαρίνα, η Ευαγγελία, ο Βασίλης ,η Στελίνα και ο Νίκος !!!!! Εξαιρετικές και γλυκύτατες οι μελισσούλες σας παιδιά, μας χαμογελούν και μας θυμίζουν την ομορφιά της φύσης!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Παρακάτω ακολουθεί ένα κρυπτόλεξο για τα έντομα. Βρείτε τις λέξεις 5 εντόμων που βρίσκονται κρυμμένες μέσα σε όλα αυτά τα γραμματάκια! Καλή επιτυχία!!

 

Mέλισσα

Σήμερα θα μιλήσουμε παιδιά για ένα πολύ ωφέλιμο και εργατικό  έντομο. Φυσικά για την μέλισσα που όλοι την ξέρετε!! Δείτε τα παρακάτω βίντεο για την ζωή της μέλισσας , ακούστε το τραγουδάκι της. Έπειτα  μπορείτε να  κατασκευάσετε και εσείς μια μελισσούλα!!

Ώρα για την κατασκευή μας!!!!! Θα χρειαστούμε κίτρινο χαρτόνι για το σώμα και το κεφάλι της και άσπρο για τα φτερά της. Θα φτιάξουμε με το κίτρινο χαρτόνι δύο κύκλους, έναν μικρό για το κεφαλάκι της και έναν μεγαλύτερο για το σώμα της . Στο κεφάλι θα ζωγραφίσουμε ματάκια και χαμόγελο! Στο σώμα θα σχεδιάσουμε μαύρες γραμμές. Έπειτα θα ζητήσουμε από κάποιον ενήλικα να  κόψει στο κάτω μέρος του σώματος δύο τρύπες τόσο μικρές , ώστε να χωρέσουν τα δύο μας δαχτυλάκια. Αυτά θα είναι τα ποδαράκια της.  Δείτε τις εικόνες παρακάτω για να σας βοηθήσουν να την κατασκευάσετε. Μην ξεχάσετε τις κεραίες της!!!!!

 

Από την Μέλισσα θα κρατήσουμε τώρα το πρώτο της γραμματάκι!! Πολύ σωστά!! Το γράμμα Μ,μ.!

 

Βάλε τις εικόνες στη σωστή θέση! Ένα διαδραστικό φύλλο  εργασίας της Στέλλας Ρούση.

 

Παιχνίδι τώρα με τον τροχό της τύχης. Βρείτε λεξούλες από Μ.

Δημιουργία της Evangeliakapniti.

Σωστό ή λάθος; Πατήστε το γράμμα Μ για τις εικόνες που αρχίζουν από Μ ή το Χ για τις λάθος εικόνες!

Δημιουργία Despinavalsamak.

Οι πασχαλίτσες ήρθαν να μας συναντήσουν!!

Οι κατασκευές των παιδιών, μας εντυπωσίασαν για ακόμη μία φορά . Όμορφες πασχαλίτσες  από τον Νίκο , την Στελίνα , τον Βασίλη και την Ευαγγελία!!

Ο αριθμός 8.

https://www.youtube.com/watch?v=wSMRGN0RB28

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ !! ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!!

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ , Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αφού ακούσετε το τραγουδάκι και δείτε τον κύκλο ζωής της πασχαλίτσας, μπορείτε να κατασκευάσετε και εσείς μία ακολουθώντας τις οδηγίες στο επόμενο βίντεο.

Παιχνίδια με τα έντομα μπορείτε να παίξετε παρακάτω.

 

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΘΗΣ ΖΗΣΗ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ , του alexmanos

ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΝΤΟΥ!!

Ξεκίνησαν να στολίζουν την ιστοσελίδα μας οι  όμορφες, ανοιξιάτικες κατασκευές των παιδιών μας . Μας τα στέλνετε με πολλή αγάπη και σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Δημιουργικές ιδέες και πανέμορφες κατασκευές!!!!! Περιμένουμε και τις υπόλοιπες!!!

 

ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ!!!